Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Μήνυση στον υπουργό Παιδείας έκανε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, του διευθυντή του πολιτικού του Γραφείου Βασίλη Βασιλόπουλου και του άτυπου συνεργάτη του υπουργού ΄Αγγελου Λάσκαρη, στην οποία κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας για «σειρά βαρύτατων αδικημάτων που σχετίζονται με την έκδοση της παράνομης και αντισυνταγματικής εγκυκλίου, με την οποία αποσύρεται η κρατική εποπτεία από τα ιδιωτικά σχολεία».

Συγκεκριμένα η ΟΙΕΛΕ, στην αναφορά που συνέταξε μηνύει τους παραπάνω για τους ακόλουθους λόγους:
  • Τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο για ηθική αυτουργία σε αντιποίηση αρχής, «διότι με δική του εντολή ο μη κατέχων ουδεμία θεσμική ιδιότητα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α.Λάσκαρης συντάσσει επίσημα έγγραφα και διατάσσει γραπτώς από διοικητικά στελέχη του Υπουργείου τη διεκπεραίωσή τους» και σε παράβαση καθήκοντος με δόλο για εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων, «διότι εν γνώσει του ο Διευθυντής του Γραφείου του υπέγραψε προς διεκπεραίωση εγκύκλιο οδηγία (Φ.18/ 93893/Δ5/12-7-2013) με περιεχόμενο παράνομο και αντισυνταγματικό από την εφαρμογή της οποίας ιδιώτες (ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων) ωφελούνται με κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ».
  • Τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Βασιλόπουλο Βασίλειο για άμεση συνέργεια σε αντιποίηση αρχής, «διότι απεδέχθη την παραθεσμική εμπλοκή του κ. Α. Λάσκαρη στην σύνταξη της εγκυκλίου οδηγίας Φ.18/ 93893/Δ5/12-7-2013 και συνυπέγραψε το κείμενο, ώστε να διεκπεραιωθεί από τη Δ/ντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας» και για παράβαση καθήκοντος με δόλο προς εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων, «διότι η εν λόγω εγκύκλιος οδηγία είναι παράνομη και αντισυνταγματική και η εφαρμογή της θα αποφέρει κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιώτες (ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων)».
  • Τον άτυπο συνεργάτη του Υπουργού Παιδείας Αγγελο Λάσκαρη για αντιποίηση αρχής, «λόγω του ότι, αν και απολύτως αναρμόδιος ως μη κατέχων ουδεμία επίσημη θεσμική ιδιότητα στο Υπουργείο Παιδείας, ενεχείρισε στο γραφείο του κείμενο εγκυκλίου οδηγίας (Φ.18/ 93893/Δ5/12-7-2013) στη Δ/ντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και απαίτησε με γραπτή εντολή του την άμεση υπογραφή της οδηγίας αυτής, το περιεχόμενο της οποίας είναι παράνομο και αντισυνταγματικό και θα προκαλέσει άμεση και δυσεπανόρθωτη βλάβη σε μέλη μας και με πρόθεση προς εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων, διότι η εφαρμογή της εν λόγω εγκυκλίου οδηγίας θα αποφέρει κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιώτες (ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων)».
Τέλος, η ΟΙΕΛΕ αναφέρει πως πρέπει να κληθεί ως μάρτυρας και ο Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα ιδιωτικής εκπαίδευσης, Συμεών Κεδίκογλου, «ο οποίος μέσα στη Βουλή παραδέχτηκε ότι είχε άγνοια για την έκδοση της συγκεκριμένης εγκυκλίου, αν και αυτή εξεδόθη μία ολόκληρη εβδομάδα μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του».
Διαβάστε την μηνυτήρια αναφορά της ΟΙΕΛΕ εδώ. 

Πηγή:  iefimerida.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου