Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για όλους στο Coursera

Στην εποχή μας οι καινοτόμες ιδέες σπανίζουν, όλα έχουν γίνει επί πληρωμή και δύσκολα συναντάς κάτι αξιόλογο χωρίς να πρέπει να δώσεις ένα αρκετά σεβαστό ποσό για να το αποκτήσεις. Είτε αυτό αφορά την μόρφωση σου, είτε την ψυχαγωγία σου, είτε γενικότερα την ζωή σου. Όμως υπάρχουν ακόμα εκεί «“έξω» κάποιοι ρομαντικοί που προσπαθούν να προσφέρουν γνώση χωρίς ανταλλάγματα, έχοντας ως όπλο την αγάπη και την χαρά του να προσφέρουν κάτι αφιλοκερδώς.

Το Coursera αποτελεί μια ιστοσελίδα που προσφέρει δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα από μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Οι διαδικτυακές διαλέξεις που γίνονται αφορούν σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα. Τέχνες, Βιολογία, Οικονομικά, Πληροφορική, Μαθηματικά και πολλές ακόμα επιστήμες προσφέρονται μέσω των μαθημάτων στους εγγεγραμμένους χρήστες. Δηλώνοντας συμμετοχή σε ένα από τα online μαθήματα, εντάσσεστε σε μια παγκόσμια κοινότητα χιλιάδων μαθητών που μαθαίνουν μαζί με εσάς.


Τα μαθήματα είναι σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί πολύ πριν την έναρξη τους. Με την έναρξη των μαθημάτων ο χρήστης έχει μία βδομάδα στην διάθεσή του για να παρακολουθήσει κάθε διάλεξη. Στην συνέχεια, αφού παρακολουθήσει την διάλεξη κάνει μικρά τεστ που αφορούν την προοδό του. Όσοι καταφέρουν να περάσουν τα τεστ με ένα συγκεκριμένο ποσοστό και πάνω αποκτούν πιστοποιητικό παρακολούθησης που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στο βιογραφικό τους. Είναι σαν τα σεμινάρια που παρακολουθεί κάποιος και τα προσθέτει στο βιογραφικό του, μόνο που αυτά γίνονται διαδικτυακά.


Για μαθητές πολύ υψηλών επιδόσεων το Coursera στέλνει τα αποτελέσματά τους σε καθηγητές αλλά και σε τυχόν ενδιαφερόμενους εργοδότες. Μέσω αυτών των μαθημάτων δημιουργείτε το δικό σας portfolio που θα βοηθήσει στην εύρεση εργασίας. Είτε για να προσθέσετε κάτι ακόμα στο βιογραφικό σας είτε για να διευρύνετε τις γνώσεις σας, είναι σίγουρο ότι στο Coursera θα βρείτε μαθήματα που θα σας κινήσουν το ενδιαφέρον. Αυτή την στιγμή υπάρχουν 4.371.165 courserians και 423 διαλέξεις από 84 συνεργαζόμενα πανεπιστήμια.


Πηγή: decay.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου