Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Φέτος θα ζεσταθούμε με τηγανέλαιο εμείς και άλλα 20 σχολεία της Πάτρας

Συνεχίζεται το Πιλοτικό Πρόγραμμα που υλοποιεί η ΑΔΕΠ Α.Ε. και η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Πατρέων και συνεχίζουμε και εμείς με τον ίδιο ρυθμό να μαζεύουμε τα τηγανέλαιά μας και να τα ανακυκλώνουμε. Έτσι πετυχαίνουμε τρία σπουδαία πράγματα:
  • Δεν ρυπαίνονται οι υδάτινοι πόροι και ο υδροφόρος ορίζοντας. 
  •  Μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων που καταλήγουν στους Χ.Υ.Τ.Α 
  •  Εξοικονομούνται φυσικοί πόροι.
Εξάλλου γνωρίζουμε πολύ καλά ότι  ένα λίτρο καμένου λαδιού, μολύνει ένα εκατομμύριο λίτρα νερού!


Τα χρησιμοποιημένα λάδια μετατρέπονται, μετά από επεξεργασία, σε βιοκαύσιμο. Στην Πάτρα, χάρη στο Πιλοτικό Πρόγραμμα της ΑΔΕΠ, έχει ήδη γίνει επεξεργασία 2.800 λίτρων τηγανέλαιων που συλλέχθηκαν από τα σχολεία. Σήμερα έγινε διανομή 700 λίτρων βιοκαυσίμου σε πέντε σχολεία, ένα από τα οποία ήταν και το δικό μας, το 60ό Δημοτικό Σχολείο. Το βιοκαύσιμο τοποθετήθηκε στη δεξαμενή πετρελαίου θέρμανσης, όπου αναμεμειγμένο με το πετρέλαιο θέρμανσης, αποτελεί ιδανικό καύσιμο θέρμανσης. 

Κατά την παράδοσή του ήταν παρών στο σχολείο μας και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός που επαίνεσε τα παιδιά και τους γονείς τους για την καλή προσπάθεια που κάνουν για την περισυλλογή των τηγανέλαιων και την προστασία του περιβάλλοντος. Να σημειώσουμε ότι μέχρι τώρα το σχολείο μας συγκέντρωσε περίπου 250 κιλά. 



Σήμερα παραδόθηκε βιοκαύσιμο και στα εξής Δημοτικά Σχολεία: 2ο Οβρυάς, 55ο Πατρών, 25ο Πατρών και Ρίου, παρουσία των αντιδημάρχων του Δήμου Γιώργου Σιγαλού, Ανδρέα Φίλια, του Προέδρου της ΑΔΕΠ Α.Ε. Παναγιώτη Ξυπολιά, της Δ/νουσας Συμβούλου και στελεχών του Τμήματος Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Μπορείτε να βρείτε ένα χάρτη των 21 σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΕΔΩ.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου