Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος δυσλιπιδαιμίας, από τις 21-25 Οκτωβρίου

Με σύνθημα «Δώσε κι εσύ ένα δώρο ζωής σ' αυτούς που αγαπάς», τα SynΙατρεία Πιστοποιημένης φροντίδας του δικτύου IATRICA συμμετέχουν στην δράση του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας: «Μια Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικός Έλεγχος Δυσλιπιδαιμίας», από τις 21 Οκτωβρίου έως και τις 25 Οκτωβρίου 2013 και αφορά τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες πολίτες.

Στην δράση που θα πραγματοποιηθεί και στην Πάτρα, συμμετέχει ο Δήμος και ειδικότερα η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας – Πρόνοιας.
Άνδρες και γυναίκες άποροι, άνεργοι και ανασφάλιστοι μπορούν να προσέλθουν κατόπιν ραντεβού στα SynIατρεία Πιστοποιημένης Φροντίδας του Δικτύου Iatrica, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εντελώς δωρεάν τις παρακάτω εξετάσεις.

-Ολική Χοληστερόλη (TC)
-H.D.L χοληστερόλη (HDL-C)
-L.D.L χοληστερόλη (LDL-C)
-Τριγλυκερίδια αίματος ( TGS)
-Αθηρωματικός Δείκτης
 

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να εξεταστούν και πληρούν τις προϋποθέσεις (είναι άποροι, άνεργοι και ανασφάλιστοι), μπορούν να καταθέτουν την ηλεκτρονική τους αίτηση στο www.iatrica.gr ή στα τηλέφωνα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας – Πρόνοιας:  2613 620793 και 2613 620794.
 
Η καμπάνια θα λάβει χώρα πανελλαδικά και θα τελεστεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας και του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.
Η δυλιπιδαιμία σχετίζεται άμεσα με τη διεργασία της αθηροσκλήρωσης και των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Γνωρίζοντας πως η έγκαιρη διάγνωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων αποτελεί την ασφαλέστερη οδό για την αντιμετώπισή τους και θέλοντας να αναδείξουμε την αξία της πρόληψης για την καλή υγεία των συνανθρώπων μας, αναλαμβάνουμε τη δράση αυτή.
 
Για την επιβεβαίωση των δικαιούχων είναι απαραίτητη η γνωστοποίηση του ΑΜΚΑ τους καθώς και τα εξής δικαιολογητικά:

-Υπεύθυνη δήλωση περί μη ύπαρξης Κοινωνικού Ασφαλιστικού Ταμείου ή ιδιωτικής ασφάλισης υγείας
-Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας) και
-Κάρτα ανεργίας άνω των 12 μηνών ή τελευταία ασφαλιστική ενημερότητα με ημερομηνία ισχύος που έχει παρέλθει.

Πηγή: ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου