Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας - «ΧΑΝΣΕΛ & ΓΚΡΕΤΕΛ: Στην Πρίζα!»: Να πάμε ή να μην πάμε;;;

Καλησπέρα, καλησπέρα. Πού πήγα, αγαπημένοι μου αναγνώστες χτες; Καλέ, στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «ΧΑΝΣΕΛ & ΓΚΡΕΤΕΛ: Στην Πρίζα!», που δόθηκε για τους δασκάλους της πόλης. Και δεν μπορώ, θα σας πω τη γνώμη μου για την παράσταση. Γιατί αν δεν κλείσατε να πάτε τα παιδιά του σχολείου σας, ένα σας λέω: Θα χάσουν μία από τις καλύτερες παιδικές παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ, για να μην πω την καλύτερη ever!


Πάρα πολύ την ευχαριστήθηκα, αγαπημένοι μου αναγνώστες, και τα ΄χω τα χρονάκια μου. Μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, τραγούδι, πρωτότυπη, φρέσκια και με καταπληκτική σκηνοθεσία, αφού σε όλη τη διάρκειά της γίνεται ένα συνεχές παιχνίδι με τηλεοπτικές κάμερες, που προβάλλουν στο σκηνικό κοντινά πλάνα των ηθοποιών και των εκφράσεων των προσώπων τους και όχι μόνο. 

Ωραιότερη διασκευή δεν θα μπορούσε να γίνει σ' αυτό το απαίσιο παραμύθι. Εδώ, όπως καταλάβατε έχω μια ένσταση με την επιλογή του παραμυθιού του Χάνσελ και της Γκρέτελ, που τους παρατάει ο ίδιος τους ο γονιός δις και μετά συνεχίζουν τη ζωή τους σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.... μπρρρρ....  Όμως το ΔΗΠΕΘΕ παρουσιάζει μια πολύ ωραία άποψη, με χαρούμενα διαλείμματα ανάμεσα στην πατρική προδοσία, ωραία αρχή και ένα γλυκό τέλος με αποτέλεσμα η παιδική ψυχή να μην ραγίζει και τόσο πολύ από το φοβερό αυτό παραμύθι, και πάλι μπρ.....μπρ..μπρρρρρρ....

Δεν έχω παρά να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην ομάδα που έκανε αυτή την ωραία διασκευή που αποτελείται από τον Πατρινό σκηνοθέτη Παναγιώτη Φαφούτη, τους ηθοποιούς της παράστασης
Μαντώ Κεραμιδά (Μητριά κ Μάγισσα), Λυδία Τζανουδάκη (Γκρέτελ), Δημήτρη Γκοτσόπουλο (Χάνσελ) και τους Κέννυ Μακ Λέλαν, Γιούλη Δούβου και Γιώργο Ρούφα.

Οι ηθοποιοί επίσης ήταν καταπληκτικοί, ειδικά οι γυναίκες της παρέας με ενθουσίασαν: 
Δημήτρης Παπαδάτος - «Πατέρας»
Μαντώ Κεραμιδά- «Μητριά κ Μάγισσα»
Λυδία Τζανουδάκη- «Γκρέτελ»
Δημήτρης Γκοτσόπουλος -«Χάνσελ»

Για μια φορά ακόμα το ΔΗΠΕΘΕ της πόλης μας παρουσιάζει μια παράσταση προσεγμένη και πρωτότυπη. Αξίζει, λοιπόν, να το στηρίζουμε, να απολαμβάνουν τα παιδιά μας καλές δουλειές σε ένα χώρο μοναδικό. 

Αναρτήθηκε από: Δήμητρα Μυλωνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου