Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Πρώτος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής για Παιδια (FLL)

Οι εγγραφές του διαγωνισμού FIRST LEGO League Greece ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 12:00μ.μ.. Μπορείτε να ενημερωθείτε και να κάνετε την εγγραφή σας online στο firstlegoleague.gr

 Tο FLL ή αλλιώς First ® Lego ® League είναι ένα πρόγραμμα ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού,  για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να κάνει τους συμμετέχοντες να ενθουσιαστούν με την επιστήμη και την τεχνολογία, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή. Είναι μια συνεργασία της FIRST ® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και της LEGO ® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως. Στόχος είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και τη τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους.


 Τον Σεπτέμβριο κάθε χρόνου ανακοινώνεται ένα καινούριο θέμα που απασχολεί τη παγκόσμια κοινωνία και σχετίζεται με τις επιστήμες. Στη συνέχεια, κάθε δοκιμασία στο πλαίσιο του διαγωνισμού περιστρέφεται γύρω από αυτό το θέμα. Στο κομμάτι της ρομποτικής τα παιδιά ασχολούνται με το σχεδιασμό και προγραμματισμό των Lego Robots (Mindstorms) για να ολοκληρώσουν τις αποστολές. Επιπλέον τα παιδιά επεξεργάζονται καινοτόμες λύσεις στα διάφορα προβλήματα που τους δίνονται και στο τέλος της χρονιάς μοιράζονται τις γνώσεις τους, συγκρίνουν τις ιδέες τους και παρουσιάζουν τα ρομπότ τους σε μία εκδήλωση με πρωταγωνιστές τα ίδια. Κατα τη διάρκεια της πορείας προς των διαγωνισμό ειδικοί από κάθε τομέα που σχετίζεται με το ετήσιο θέμα του διαγωνισμού θα μιλήσουν σε ημερίδες και συναντήσεις με τις ομάδες προς ενημέρωση των παιδιών.

Ο διαγωνισμός  βασίζεται σε ιδανικά και αξίες (Core Values) όπως:

         Είμαστε ΟΜΑΔΑ

         Εμείς κάνουμε τη δουλειά για να βρούμε λύσεις, με την καθοδήγηση από τους προπονητές και τους συμβούλους μας.

         Γνωρίζουμε ότι οι προπονητές και οι σύμβουλοί μας δεν έχουν όλες τις απαντήσεις. Μαθαίνουμε μαζί!

         Τιμούμε το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας.

         Αυτό που ανακαλύπτουμε είναι πιο σημαντικό από ό,τι συνολικά θα κερδίσουμε.

         Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας με τους άλλους.

         Σε ό,τι κάνουμε εκφράζουμε  αξιοπρεπή επαγγελματισμό.

         Περνάμε καλά!

 
Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε  τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες:

α.την  κατασκευή ρομπότ,

β.την παρουσίαση και έρευνα με βάση το ετήσιο θέμα,

γ.την δοκιμασία στο παιχνίδι με τα ρομπότ,

δ. τα ιδανικά  του διαγωνισμού.

Η τελική κατάταξη των ομάδων καθορίζεται από τον μέσο όρο βαθμολογίας σε κάθε δοκιμασία ενώ μία ομάδα δεν μπορεί να πάρει περισσότερα από 2 βραβεία στο σύνολο. Οι ομάδες που θα διακριθούν στο φετινό διαγωνισμό θα κερδίσουν το δικαίωμα συμμετοχής τους στον διεθνή διαγωνισμό στο Ισραήλ, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ισπανία και στο παγκόσμιο φεστιβάλ ρομποτικής στηνΑμερική.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό eduACT (Δράση για την Εκπαίδευση). Έχει την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεότητας της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, του Οργανισμού "Θεσσαλονίκη Πολιτιστική  Πρωτεύουσα Νέων 2014" και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. Παράλληλα πλαισιώνεται από εθελοντές που αγαπούν τη τεχνολογία και την ιδέα του διαγωνισμού.

 Ο τελικός θα διεξαχθεί στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS στις 8 & 9 Μαρτίου 2014 με τη συμβολή δεκάδων εθελοντών και το συντονισμό ειδικών επιστημόνων. 

 Δηλώσεις συμμετοχής :

  •          Εξασφάλιση θέσης προτεραιότητας 

Η προσωρινή θέση προτεραιότητας επιβεβαιώνεται με την αποστολή της εγγραφής σας online στο firstlegoleague.gr.
Στην περίπτωση συμπλήρωσης των θέσεων διατηρείται λίστα αναμονής. 

  •          Εξασφάλιση οριστικής συμμετοχής 

Η οριστική συμμετοχή στο διαγωνισμό εξασφαλίζεται με την καταβολή του ποσού συμμετοχής. 

 Αν θέλετε να βοηθήσετε στη διοργάνωση και εσείς σαν εθελοντές επισκεφτείτε το www.eduact.org για να μάθετε περισσότερα!

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου