Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

70 χρόνια από τη σφαγή των Καλαβρύτων
 Μια πάρα πολύ ωραία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας προ τιμήν του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων. 70 χρόνια μετά από την τρομερή εκείνη σφαγή, στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας και ειδικότερα της τοπικής ιστορίας, οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ φιλοξένησαν την κα Κωνσταντοπούλου Γιώτα που έχει ζήσει τα γεγονότα της εποχής εκείνης από πρώτο χέρι. Η κ. Κωνστακοπούλου ήταν πολύ παραστατική και ο λόγος της χείμαρρος. Περιέγραψε εκείνα τα πέτρινα χρόνια και τις φοβερές στιγμές με ζωντανές εικόνες και έκανε τους μαθητές να βιώσουν συγκινητικές στιγμές.
Τα παιδιά αλλά και οι συνάδελφοι είχαν την ευκαιρία από πρώτο χέρι, μέσω της ζωντανής αφήγησής της, να αντιληφθούν τα γεγονότα και την αγριότητά τους, να τιμήσουν τα θύματα αυτής της κτηνωδίας και να στείλουν μηνύματα ειρήνης και συναδέλφωσης στους λαούς του κόσμου.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν και οι μαθητές της Στ΄ τάξης του 32ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια κ. Μαρίζα Πλιάκα.Την εκδήλωση προετοίμασαν η κ. Δώρα Κουτρουμάνη και ο κ. Απόστολος Τζανάκος στους οποίους δίνουμε συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά μέσα από μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ματιά. 
 
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου