Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Νηνεμία…? Τίποτε δεν κινείται…



Γράφει ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Ν. Αχαΐας, Ανδρέας Μπαγιώργος


Το υπουργείο παιδείας βρίσκεται σε νηνεμία. Τίποτε δεν κινείται...
Η εγκύκλιος των μεταθέσεων ακόμη να υπογραφεί...
Μπορεί να μην υπογράφει, μπορεί να μην κάνει προσλήψεις, μπορεί να καταργεί στην πράξη τη διδασκαλία της δεύτερης γλώσσας των Γερμανικών…
Εγκρίνει όμως τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ ο υπουργός.
Υπογράφει όμως άμεσα τα ρουσφέτια τα δικά του και των βουλευτών, για αυτά η πένα έχει μελάνη.
Έδωσε εντολή να ετοιμάσουν νέες αποσπάσεις σε Δνσεις και πανεπιστήμια. Οι άνθρωποι δεν έχουν ιερό και όσιο...συνάδελφοι με δυο και τρία παιδιά δεν αποδεσμεύονται κι αυτοί εκεί ...τα "δικά τους"  παιδιά!
Να επισημάνω  και να θυμίσω ότι για 6η φορά κάνει φέτος αποσπάσεις σε Διευθύνσεις.
Νηνεμία δεν έχει το Υπουργείο Παιδείας, στο να επιβάλλει σε όλα τα σχολεία το θεσμό της αυτοαξιολόγησης  της σχολικής μονάδας και της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού.
Η απόφαση αυτή είναι, όχι για  να δώσει λύσεις, αλλά  να εφαρμόσει τέτοιες διαδικασίες που θα διαλύσουν το δημόσιο σχολείο και θα εξοντώσουν τους εκπαιδευτικούς επιτυγχάνοντας με την αξιολόγηση αυτή την  χειραγώγησή του.

Αυτή η πολιτική των μηδενικών διορισμών, της υποχρηματοδότησης των σχολικών μονάδων, η οικονομική και μορφωτική υποβάθμιση του εκπαιδευτικού, οι αδιαφανείς διαδικασίες αποσπάσεων, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για την υιοθέτηση άλλης στάσης.
Εμείς οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί, που με αξιοκρατική και διαφανή διαδικασία διοριστήκαμε και υπηρετούμε τη δημόσια εκπαίδευση, θα αγωνιστούμε με όποιο τρόπο μπορούμε για το μέλλον της εκπαίδευσης, για τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, για τα παιδιά μας, για την ελπίδα, για την ανατροπή!! 

Το όραμα για ένα σύγχρονο σχολείο είναι και δικό μας! 


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου