Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Αυτή η «Αξιολόγηση» αποτελεί μεσαιωνικό έγκλημα!

γράφει ο  Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Αχαΐας Ανδρέας Μπαγιώργος







Συναδέλφισσες  & συνάδελφοι,
Η τακτική που ακολούθησε το υπουργείο και  που  επιφύλαξε ο κύριος Αρβανιτόπουλος   τη φετινή σχολική χρονιά παίρνει τη τελική  μορφή του πλήρους παραλογισμού.

Υπενθυμίζω :
1) αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε., από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ (α΄ και β΄ φάση), οδήγησε όπως πολύ καλά γνωρίζετε σε απόγνωση χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

2) ταυτόχρονα, ο Υπουργός, είχε προβεί σε αποσπάσεις σε Δ/νσεις Εκπαίδευσης, σε Περιφερειακές Διευθύνσεις, σε φορείς κτλ. εκατοντάδων εκπαιδευτικών Π.Ε., χωρίς κριτήρια και χωρίς καμιά μοριοδότηση, με αποτέλεσμα να "βοά" ο εκπαιδευτικός κόσμος για το ρουσφετολογικό και πελατειακό τρόπο λειτουργίας του Υπουργείου Παιδείας,

3) ακύρωσε  στην πράξη το αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης των αποσπάσεων, που καθιερώθηκε εδώ και τρία χρόνια στην εκπαίδευση τη στιγμή την οποία οι εκπαιδευτικοί βιώνουν, με τον πιο τραγικό τρόπο τη δύσκολη οικονομική συγκυρία,  να υποβάλλονται σε πρόσθετα βάρη. 

Συνάδελφοι με σοβαρότατα οικογενειακά προβλήματα και προβλήματα υγείας έμειναν ξεκρέμαστοι και ανήμποροι να αντιμετωπίσουν την οδυνηρή γι΄ αυτούς πραγματικότητα.

Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε όλα αυτά απαντά  με το να  παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία,  αφού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η εγκύκλιος για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών δεν εκδίδεται στο χρόνο που πρέπει, σε αντίθεση με ό, τι ορίζει το Π.Δ. 50/96.

 Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται, για μια ακόμη φορά, σε κατάσταση αναμονής αλλά και, δικαιολογημένης, αγωνίας  επειδή σκόπιμα η πολιτική ηγεσία επιλέγοντας την ολισθηρή οδό της αυθαιρεσίας ξαναφέρνει τώρα τον Επιθεωρητή στα σχολεία και τις μαύρες μέρες για την Παιδεία.


Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα μπαίνει στις τάξεις ο Νέος Επιθεωρητής  προκειμένου να κόβει στην ουσία μισθούς και προαγωγές των συναδέλφων εκπαιδευτικών, ώστε να εξασφαλίζεται η αποπληρωμή των δανείων, αλλά και ο έλεγχος, η ανασφάλεια , η αγωνία  και φόβος που τους εξυπηρετεί να υπάρχει στα σχολεία, σε μια νέα «ευγονική» κατά της εκπαιδευτικής κοινότητας…

Εκπαιδευτικοί με μισθούς πείνας, με αδυναμία αποπληρωμής των στοιχειωδών υποχρεώσεών τους, έπειτα από τις σαρωτικές και αντισυνταγματικές περικοπές μισθών και επιδομάτων, είναι «εύκολη» λεία στη Νέα Αταξία Πραγμάτων, που στο βάθος βάθος έχει πάντα έναν στόχο: τον έλεγχο της σκέψης και της πράξης! Τον περιορισμό της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας ! 

Η εφαρμογή του Επιθεωριτισμού, που τώρα βαφτίστηκε «Αξιολόγηση», ξεκινά αμέσως με τον σκληρό έλεγχο επί δίωρο μέσα στην αίθουσα, με πρώτη φουρνιά τους Εκπαιδευτικούς που συμπληρώνουν χρόνο προαγωγής μέχρι 31 Μαΐου 2014!

Σε μια χώρα όμως που γέννησε τον Πολιτισμό και την Παιδεία, τις Τέχνες, τα Γράμματα και τις Επιστήμες, που αποτέλεσε την Κιβωτό της Ορθοδοξίας με τεράστια αναστήματα πνευματικών πατέρων, δημιουργών, τεχνιτών και καλλιτεχνών, ο έλεγχος της Παιδείας μέσα στην τάξη, αποτελεί μεσαιωνικό έγκλημα!

Αν νομίζουν ότι όλα είναι έτοιμα και οι αξιολογητές είναι ενημερωμένοι για την όλη διαδικασία, ας ξεκινήσει το έγκλημα. Η εμπειρία μου, όμως, λέει, ότι για μία ακόμη φορά και για ένα τόσο σοβαρό θέμα κάτι δεν πάει καλά.

Όλοι μαζί είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουμε όλα  εκείνα τα μέτρα για να μην εφαρμοστούν τέτοιες διαδικασίες που θα διαλύσουν το δημόσιο σχολείο και θα εξοντώσουν τους εκπαιδευτικούς.

Αυτή η «Αξιολόγηση» είναι και εθελοτυφλία! Ούτε λέξη για τις χιλιάδες χαμένες ώρες, για την  υλικοτεχνική υποδομή των Σχολείων και τα άδεια ταμεία των Σχολικών Επιτροπών που μόνο στα Σχολεία δεν ανήκουν, ή την «στοργή» των Δήμων και των Δημάρχων στα Σχολεία, δεν γίνεται καν λόγος…



                   Με αγωνιστική εκτίμηση
                    Ανδρέας  Μπαγιώργος                                                     
  
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου