Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Φτιάξτε τσαντούλες από τα παλιά σας μακό μπλουζάκια μέσα σε 10 λεπτά!

Μέσα σε δέκα λεπτά μπορείτε να μετατρέψετε τα παλιά μακό μπλουζάκια των παιδιών σε οικολογικές τσαντούλες για τα ψώνια, για τα παιχνίδια τους, για το φαγητό τους, για την μπάλα τους και για ότι άλλο νομίζετε. Εγώ τις βρήκα καταπληκτικές και πανεύκολες στην κατασκευή τους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ψαλίδι και μία παραμάνα! Ούτε καν ραπτομηχανή!


Ακολουθήστε τις οδηγίες μου: Κόψτε τα μανίκια του μπλουζακίου. Μην τα πεταξέτε, αλλά από αυτά κόψτε δυο τρία κορδελάκια.




Κόψτε και στην λαιμόκοψη είτε με στρογγυλάδες, είτε με γωνίες. Έτσι θα δημιουργηθούν τα χερούλια.



Καρφώστε μία παραμάνα στην άκρη μιας κορδέλας που βγάλατε από τα μανίκια και κλείστε την. Στο κάτω μέρος του μπλουζακίου υπάρχει μία ραφή-τούνελ. Κάντε μία κοψιά όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Ο σκοπός είναι να περάσετε το κορδελάκι μέσα στο τούνελ από τη μια μεριά του και να το βγάλετε από την ίδια. Η παραμάνα θα σας βοηθήσει σε αυτό. Αν δε χωράει η παραμάνα σας σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε μικρότερη.


Όταν περάσετε την κορδέλα σουρώστε το ύφασμα και δέστε. Θα δημιουργηθεί στον πάτω της "σακούλας" σας αυτό που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα. Αν βάλετε μέσα μεγάλα αντικείμενα δεν υπάρχει πρόβλημα, αν σκοπεύετε όμως να βάλετε και μικρά αντικείμενα, θα έχετε πρόβλημα, γιατί όπως βλέπετε μένει ένα μικρό άνοιγμα μετά το σούρωμα.


Αυτό θα το αποφύγετε, αν αντί για μία κορδέλα χρησιμοποιήσετε τρεις. Δηλαδή κάντε στο τούνελ στο κάτω μέρος του μπλουζακίου τρεις κοψιές και χρησιμοποιήστε τρεις κορδέλες για να το σουρώσετε. Έτσι θα έχετε την παρακάτω εικόνα.



Πηγή φωτογραφιών: http://www.leethal.net
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου