Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Εργασία μαθητών για το νερό


 

Οι μαθητές μου, του Δ2 του 60ού Δημοτικού Σχολείου Πάτρας, στα πλαίσια της 2ης ενότητας της Γλώσσας "Ρώτα το νερό... τι τρέχει" και της 4ης ενότητας με τίτλο "Εμένα με νοιάζει", πραγματοποίησαν προσωπικό πρότζεκτ με θέμα το νερό. Τα παιδιά ασχολήθηκαν με τα εξής υποθέματα, για τα οποία ερεύνησαν, ζωγράφισαν, έγραψαν, δημιούργησαν και παρουσίασαν τα συμπεράσματά τους στην τάξη:
 
  1. Ο κύκλος του νερού
  2. Το ταξίδι του ποταμού
  3. Οι χρήσεις του νερού
  4. Τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας
  5. Το νερό στη θρησκεία
  6. Το νερό στις παροιμίες
  7. Το νερό στη μαγειρική
  8. Τρόποι εξοικονόμησης του νερού
  9. Προστατεύω το νερό

Είχαν σχεδόν δύο μήνες να ολοκληρώσουν την εργασία τους. Κατά τη διάρκεια αυτή έφερναν τα υποθέματά τους σε πρόχειρα χαρτιά για να τους τα διορθώνω.  Όταν συμφωνούσαμε ότι ήταν αυτό που θέλαμε έπαιρναν έγχρωμα Α4, στα οποία καθαρόγραφαν και μετά τα διακοσμούσαν κατάλληλα. Σε κάθε παιδί έδινα ένα φάκελο από χαρτόνι όπου κολλούσε τα υποθέματά του. Όταν τελείωσαν όλοι αφιερώσαμε τις ώρες της Ευέλικτης Ζώνης της τελευταίας εβδομάδας πριν τα Χριστούγεννα για να παρουσιάσουν τα έργα τους στην τάξη και στους συμμαθητές τους. 

Μπορώ να πω ότι η διαδικασία τους άρεσε πάρα πολύ, γιατί τα περιείχε όλα: έρευνα, χαρτοκοπτική, ζωγραφική, παρουσίαση της δουλειά τους και όλα αυτά σε αρκετό χρόνο, ώστε να μην αγχωθούν. 
 
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου