Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Όλη η αλήθεια για τις αιτήσεις επιστροφής της εισφοράς αλληλεγγύης

Αγαπημένο μου κοινό, επειδή βλέπω ότι ακόμα ενδιαφέρεστε και ψάχνετε για την επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης και επειδή καταλαβαίνω ότι ακόμα δεν σας έκανα θρύψαλα το όνειρο με την προηγούμενη ανάρτησή μου, επανέρχομαι με μία ακόμα για να ενημερωθείτε όσο γίνεται καλύτερα. Διαβάστε πολύ προσεχτικά και πάρτε τις αποφάσεις σας. 



"Χιλιάδες είναι οι πολίτες που ενημερώθηκαν από επαγγελματικές ενώσεις, συνδικαλιστικούς φορείς για την κατάθεση αίτησης επιστροφής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Σε κάποιους δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι καταθέτοντας την αίτηση θα λάβουν πίσω τα χρήματα που παρανόμως τους παρακρατήθηκαν χωρίς όμως να ισχύει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής.

Το χρονικό της όλης υπόθεσης περιέγραψε αναλυτικά ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης κ. Χατζηαναγνώστου Κωνσταντίνος. Όπως  ανέφερε ο ίδιος ενημερώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου περίπου στις 22.00 για το όλο θέμα από την πρόεδρο κα Τζατζανά Σταυρούλα που και η ίδια είχε ενημερωθεί από τον Πρόεδρο Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας.

Η πληροφορία που του δόθηκε ήταν ότι υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει τον παραπάνω νόμο παράνομο και αντισυνταγματικό και ως εκ τούτου θα πρέπει τα χρήματα που παρακρατήθηκαν να επιστραφούν στους δικαιούχους και για αυτό τον λόγο θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι και την 31-12-2013 αιτήσεις στην Δ. Ο. Υ. για την διακοπή της παραγραφής του δικαιώματος προσφυγής κατά του Δημοσίου για τις κρατήσεις που μας έγιναν για το έτος 2011, καθώς η παραγραφή για προσφυγές κατά του Δημοσίου είναι σε βάθος 2 ετών.


Ο κ. Χατζηαναγνώστου δήλωσε ότι ήταν αρκετά επιφυλακτικός με το όλο θέμα και γι αυτό στις 31 Δεκεμβρίου επικοινώνησε με τον με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας ο οποίος του γνώρισε ότι έφτασε και σε αυτόν αυτή η πληροφορία πλην όμως μετά από επικοινωνία με τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας δεν υπήρχε τέτοια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αφού δεν υπήρχε πουθενά αναρτημένη και δεν γνώριζε κανένας υπεύθυνα και επίσημα κάτι σχετικό.

Μεταξύ των άλλων ο κ. Χατζηαναγνώστου μας ανέφερε ότι έφθασε και άλλη πληροφορία ότι δικαιώθηκαν πρωτόδικα δικηγόροι που κατέφυγαν για το όλο θέμα στην Καβάλα χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος που να μπορεί να το επιβεβαιώσει με έγγραφό.

Μετά από αυτά λοιπόν γίνεται κατανοητό ότι όλος αυτός ο θόρυβος ήταν χωρίς ουσία. Μάλιστα μας ανέφερε ότι «για το τέλος επιτηδεύματος των ελευθέρων επαγγελματιών έχει εκδοθεί οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία έκρινε το νόμο συνταγματικό δικαιώνεται δηλαδή το Κράτος κάτι που σημαίνει κατά την ταπεινή μας άποψη ότι και η δική μας δικαστική δικαίωση γίνεται σχεδόν αδύνατη.»

Βέβαια όλα τα παραπάνω δε στερούν από τους πολίτες το δικαίωμα να καταθέσουν την αίτηση χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα τους επιστραφούν οι παρακρατήσεις όπως πιστεύουν αρκετοί. Χαρακτηριστικά παραθέτουμε απόσπασμα από το έγγραφό που απέστειλε προς τη ΔΟΕ η νομική σύμβουλος κα Μαρία-Μαγδαληνή Τσίπρα:

«Η υποβολή αίτησης διακοπής της παραγραφής µοναδικό σκοπό έχει την διασφάλιση, ότι οι αξιώσεις για επιστροφή των παρακρατηθέντων κατά το έτος 2011 δεν θα υποκύψουν στην διετή παραγραφή, που προβλέπει ο Κώδικας Περί ∆ικών ∆ηµοσίου. Στο σηµείο αυτό, πρέπει να τονιστεί, ότι η ως άνω διεκδίκηση, η αίσια έκβαση της οποίας δεν µπορεί σε καµία περίπτωση να θεωρηθεί δεδοµένη, είναι προφανώς ζήτηµα προσωπικής επιλογής του κάθε εκπαιδευτικού, ο οποίος και µπορεί να επιλέξει εάν θα υποβάλλει την σχετική αίτηση ή όχι ή εάν θα διεκδικήσει ακολούθως δικαστικά την επιστροφή των παρακρατηθέντων.»

Πηγή: news.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου