Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στο Hub Science. Μην τον χάσετε!


Για τρίτη χρονιά το «Τhe Hub Events» συνεχίζει τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με σκοπό να παρουσιάσει με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσει το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο. Τούτη την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 20:00 θα μιλήσει ο ιδιοφυής επιστήμονας κ. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, που γεμίζει τις αίθουσες σε κάθε παρουσίασή του. Η διάλεξή του θα έχει τίτλο "Από την πληροφορία στην Πληροφορική".

Καταιγιζόμαστε καθημερινά από ειδήσεις και δεδομένα. Αλλά πώς μπορούμε να συγκρίνουμε το πληροφοριακό περιεχόμενο των δεδομένων; Υπάρχουν ειδήσεις που περιέχουν περισσότερη «πληροφορία» από άλλες; Τι είναι πληροφορία και πώς μετριέται; Ποιος είναι ο ρόλος της επιστήμης της Πληροφορικής και των αλγορίθμων σε ένα κόσμο όπου οι πληροφορίες μας βομβαρδίζουν ακατάπαυστα;



Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών στο MIT και μέλος του CSAIL του ιδίου πανεπιστημίου. Σπούδασε στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, ενώ έλαβε το διδακτορικό του στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Berkeley, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Χρίστου Παπαδημητρίου. Πριν διδάξει στο MIT, εργάσθηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στην Microsoft.


Ο Κ. Δασκαλάκης έγινε ιδιαιτέρως γνωστός όταν, το 2009, έλαβε το βραβείο για την καλύτερη διδακτορική διατριβή της χρονιάς από την διεθνή Ένωση Πληροφορικής (ACM). Στη διατριβή του, «The Complexity of Nash Equilibria», ο Δασκαλάκης έδειξε ότι για κάποια πολύπλοκα συστήματα η εύρεση του σημείου ισορροπίας κατά Nash είναι υπολογιστικά ανέφικτη. Με την εργασία αυτή, απάντησε σε ένα αλγοριθμικό ερώτημα που παρέμενε αναπάντητο από το 1950, δηλαδή από την εποχή που το έθεσε ο John Forbes Nash (βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών 1994).

Είσοδος ελεύθερη



 
Πού
The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, μετρό Κεραμεικός)

Πότε
Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014, ώρα 20:00

Χορηγός Επικοινωνίας
deBóp.gr

Πληροφορίες
τηλ.: 210-3411009
e-mail: info@thehubevents.gr
website: www.thehubevents.gr 

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου