Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Τεστ αξιολόγησης SCAT για ταλαντούχα χαρισματικά παιδιά και στην Πάτρα


Οι εξετάσεις για τη συμμετοχή στο Κέντρο για Χαρισματικά –Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα ενόψει της λειτουργίας του Κέντρου από την άνοιξη του 2014. 

Η δημιουργία του Κέντρου γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο John Hopkins και αποτελεί μία αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για ένα Κέντρο μοναδικό στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που έχει ως στόχο να εντοπίσει ταλαντούχους και χαρισματικούς μαθητές, παιδιά με ιδιαίτερες δεξιότητες αλλά και παιδιά με μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, και να υποστηρίξει την εξέλιξή τους με μία σειρά καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2014, τα προγράμματα του CTY απευθύνονται σε μαθητές από τη Β’ έως και την Στ’ Δημοτικού, όλων των τάξεων του Γυμνασίου, καθώς και της Α’ Λυκείου. Οι υποψήφιοι θα υποβληθούν στο τεστ αξιολόγησης SCAT του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Η εξέταση περιλαμβάνει ερωτήματα πολλαπλής επιλογής διατυπωμένα στην ελληνική γλώσσα σχετικά με τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά. Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις δεν χρειάζεται προετοιμασία.



Οι εξετάσεις στην Πάτρα θα γίνουν το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου (Προθεσμία συμμετοχής έως την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου), ενώ θα πραγματοποιηθεί και παρουσίαση στο Βυζαντινό στις 27/1/2014 6:30-7:30.

Για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου προσφέρεται η δυνατότητα, ανάλογα με την αξιολόγησή τους στην εξέταση Γλώσσας και Μαθηματικών, να συμμετάσχουν στο θερινό πρόγραμμα τριών εβδομάδων που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια τον Ιούνιο / Ιούλιο 2014. Καθώς η επίσημη γλώσσα του θερινού προγράμματος είναι τα αγγλικά, οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα υποβληθούν επιπλέον σε ένα τεστ κατανόησης της αγγλικής γλώσσας. Η εκτίμηση της ικανότητας τους στα Αγγλικά γίνεται στο πλαίσιο του SCAT, με σκοπό την καλύτερη οργάνωση του προγράμματος, χωρίς να επηρεάζει την αξιολόγηση των δεξιοτήτων τους στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά. 

Οι μαθητές του Δημοτικού, ανάλογα με την επίδοσή τους στην εξέταση SCAT, θα μπορούν να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα εξ αποστάσεως (online) διάρκειας 3 μηνών, με αντικείμενο την εκμάθηση προγραμματισμού μέσω της γλώσσας Scratch, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά. Ως επίσημη γλώσσα επικοινωνίας προβλέπεται στην περίπτωση αυτή η ελληνική. Η έναρξη των μαθημάτων για τα παιδιά του Δημοτικού προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2014.

Για τη συμμετοχή των μαθητών στις εξετάσεις, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση και η αποστολή αίτησης, την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του CTY www.cty-greece.gr. Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση υπάρχουν οδηγίες για την εξέταση SCAT όπως και  δείγματα του τεστ.

Η αίτηση συμμετοχής μπορεί να αποσταλεί με φαξ στο 2310 327 500 ή ηλεκτρονικά στο cty@anatolia.edu.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες: 2310 398 253, www.cty-greece.gr

  • Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε οδηγίες για το τεστ SCAT.
  • Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ένα δείγμα του SCAT Elementary test για μαθητές Β' – Γ' Δημοτικού.
  • Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ένα δείγμα του SCAT Intermediate test για μαθητές Δ' – ΣΤ' Δημοτικού.
  • Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ένα δείγμα του SCAT Advanced test για μαθητές A' Γυμνασίου – Α' Λυκείου.

Πηγές: http://www.skai.gr και http://www.cty-greece.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου