Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Νύφες - Παράδοση και μόδα στην Ελλάδα


Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση "Νύφες-Παράδοση και μόδα στην Ελλάδα" στο κτήριο της οδού Πειραιώς έως τις 6/4/2014.

Με επίκεντρο το γάμο, τη σημαντική αυτή στιγμή στη ζωή της γυναίκας, η έκθεση παρουσιάζει μια μεγάλη γκάμα ενδυμάτων από τις συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος.

Ξεκινώντας από τις ελληνικές τοπικές ενδυμασίες του 19ου αιώνα και περνώντας στην ευρωπαϊκή μόδα, με μια παρουσίαση νυφικών από τα τέλη του 19ου έως τις αρχές του 21ου αιώνα, οι «Νύφες» φιλοδοξούν να αναδείξουν την ποικιλία των σχημάτων και των διακοσμητικών στοιχείων που παρουσιάζουν τα νυφικά ενδύματα της περιόδου, και μέσω αυτής της ποικιλίας την ιδιαίτερη κοινωνική και βιωματική λειτουργία του νυφικού φορέματος. 


Από τα κομψά και περίτεχνα νυφικά του τέλους του 19ου αιώνα έως τις πρωτοποριακές δημιουργίες των σύγχρονων σχεδιαστών και τις εκκεντρικές εμφανίσεις των νυφών του 21ου αι., η δημιουργία του νυφικού ενδύματος συμβαδίζει με τις τάσεις της μόδας με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αντλώντας συχνά έμπνευση από σχήματα του παρελθόντος ή προαναγγέλλοντας τη μόδα του αύριο.

Διάρκεια
23/01/2014 - 06/04/2014 (Εγκαίνια: 22/01/2014, 20:00)
 
Εισιτήρια
€ 5, €2,5

Διοργάνωση
Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και Μουσείο Μπενάκη
 
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου