Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Κρεβάτια και μπανιέρες σκοτώνουν!

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, όχι ότι επηρεάζομαι εύκολα από αυτά που μαθαίνω, αλλά σήμερα πήρα τρεις πολύ σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή μου:
  1. Από δω και πέρα θα κοιμάμαι στο κρεβάτι δεμένη με ζώνη ασφαλείας!
  2. Θα παίρνω το μπάνιο μου φορώντας σωσίβιο!
  3. Και από δω και πέρα θα μετακινούμαι μόνο αεροπορικώς!
Είμαι σίγουρη ότι οι δυο πρώτες αποφάσεις που πήρα σύντομα θα μου σώσουν τη ζωή και δεν θα καταλήξω σαν τους 400 ανθρώπους που σκοτώθηκαν πέρυσι πέφτοντας από το κρεβάτι τους, ούτε σαν τους  300 που πνίγονται κάθε χρόνο στις μπανιέρες τους! Η τρίτη μου απόφαση είναι και η πιο σωστή, αφού παγκοσμίως μόλις 224 σκοτώθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο εξαιτίας αεροπορικών δυστυχημάτων! Λεπτομέρειες στο παρακάτω άρθρο:
Περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν την περασμένη χρονιά με κάποια από τις 35 εκατομμύρια πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον κόσμο μέσα στο 2013,πετώντας με αεροπλάνα σε ύψος 11 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.


Κι όμως μόλις 224 σκοτώθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο εξαιτίας αεροπορικών δυστυχημάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του John Zimmerman στο airfactsjournal.com.

Δείτε και αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία

-Πάνω από 400 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ΗΠΑ την περασμένη χρονιά πέφτοντας από το κρεβάτι τους.

 -Πάνω από 300 πνίγονται στις μπανιέρες τους κάθε χρόνο.

 Μόνο αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος δεν είναι και πολύ καλός στο να… αξιολογεί τον κίνδυνο, σημειώνει ο αρθρογράφος. Το 2013 ήταν η πιο ασφαλής χρονιά για τις αεροπορικές εταιρίες, ξεπερνώντας τις επιδόσεις του 2012 που ήταν «η πιο ασφαλής χρονιά», η οποία είχε ξεπεράσει το 2011 που ήταν «η ασφαλέστερη χρονιά από ποτέ» κ.ο.κ. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα απολαμβάνετε το χαλαρωτικό σας αφρόλουτρο, σκεφτείτε ότι ίσως να ήσασταν πιο ασφαλείς μέσα σε ένα αεροσκάφος… που πετάει κάπου επάνω από τη Σιβηρία.

Πηγή: news.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου