Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Βοήθεια σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες μέσω Skype

Το πρόγραμμα αφορά σε παιδιά ηλικίας έως τεσσάρων ετών



 
Χέρι βοήθειας, μέσω του υπολογιστή, προσφέρουν οι επιστήμονες σε παιδιά με διαγνωσμένες αναπτυξιακές διαταραχές, που μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Ειδικοί επιστήμονες από την Αθήνα καλύπτουν μέσω του «Skype» ανάγκες ιατρικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας και παρέχουν υπηρεσίες πρώιμης παρέμβασης.

Το πρόγραμμα το οποίο αναφέρεται σε παιδιά ηλικίας έως τεσσάρων ετών υλοποιεί η Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το παιδί «Σπύρος Δοξιάδης», που υποστηρίζεται από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στο πλαίσιο των προγραμμάτων για την Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας Παιδιών, Εφήβων και Νέων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες ένα στα πέντε παιδιά μπορεί κάποια στιγμή να παρουσιάσει ψυχοσυναισθηματικά προβλήματα. Εάν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, ένα στα τρία παιδιά θα συνεχίσει να παρουσιάζει προβλήματα συμπεριφοράς ως ενήλικας. Εκτιμάται ότι το 10% των παιδιών έχει σοβαρά μαθησιακά προβλήματα. Ανάλογο ποσοστό παιδιών αντιμετωπίζει δυσκολία στην εξέλιξη του λόγου. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι τα προβλήματα έχουν επιδεινωθεί, λόγω της οικονομικής κρίσης και της περιορισμένης πρόσβασης των πασχόντων σε ειδικά προγράμματα. 
 
Πηγή:  http://www.tovima.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου