Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

16 πρωτάκια βάφτισαν συμμαθήτριά τους!

Στο 22ο Δημοτικό Σχολείο Αβέρωφ, οι μαθητές της Α' Δημοτικού βάφτισαν συμμαθήτριά τους δίνοντας με τη στάση τους μηνύματα αγάπης και ανθρωπιάς. Να σας ζήσει η νεοφώτιστη, παιδιά!


Ολα ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό, όταν η δασκάλα του τμήματος Α3, Αφροδίτη Κλωνάρα, προβληματίστηκε με το γεγονός ότι η 7χρονη μαθήτριά της, με καταγωγή από την Αλβανία, παρά το γεγονός ότι είχε γεννηθεί στη Λάρισα και είχε ένα μεγαλύτερο αδελφό βαπτισμένο χριστιανό, δεν είχε βαπτιστεί. Οι πρώτες σκέψεις που της ήρθαν στο μυαλό είναι ότι η οικογένεια δεν είχε βρει κάποιον πρόθυμο νονό ή ότι υπήρχαν οικονομικά προβλήματα. 

Πράγματι, στη συνάντηση που είχε με τη μητέρα της μικρής, διαπίστωσε ότι υπήρχε η επιθυμία να βαπτιστεί η κόρη της αλλά οι συγκυρίες δεν το επέτρεψαν. Τότε η δασκάλα σκέφτηκε τους μαθητές της. Κανόνισε μια συνάντηση με τους γονείς των παιδιών και όλοι τους με μεγάλη χαρά δέχτηκαν τα παιδιά τους να βαπτίσουν τη συμμαθήτριά τους. Τα παιδιά στο άκουσμα της είδησης ενθουσιάστηκαν και γρήγορα καταπιάστηκαν με τις ετοιμασίες για τη μεγάλη μέρα της βάφτισης. 

Ολα έγιναν από τα μικρά και άξια χεράκια τους. Φαντασία, μεράκι και πολλή αγάπη επιστρατεύτηκαν και γρήγορα τα προσκλητήρια και οι μπομπονιέρες της βάφτισης ήταν έτοιμα. Στη συνέχεια τα παιδιά και η δασκάλα φρόντισαν για τα ρούχα και το σταυρό και η μεγάλη μέρα δεν άργησε να έρθει. 

Η μικρή, Ερικα μέχρι τότε, την Κυριακή της Ορθοδοξίας μπήκε στην κολυμπήθρα και οι 16 συμμαθητές της, μαζί με τη δασκάλα τους, της έβαλαν λάδι και της έδωσαν το όνομα Μαρία. Οι μικροί νονοί με τη συνοδεία των γονιών τους αλλά και της δασκάλας τους χάρισαν στη συμμαθήτριά τους το πολυτιμότερο δώρο, την αγάπη τους. Σε αυτή τη βάφτιση κλάμα δεν ακούστηκε, μόνο τα δυνατά γέλια των παιδιών που απόλαυσαν κάθε λεπτό του μυστηρίου. 

Η βάφτιση έγινε στον ιερό ναό Αναλήψεως του Σωτήρος στο Αβέρωφ, από τον πατέρα Νεόφυτο, που με πολλή χαρά και υπομονή βοήθησε τα παιδιά να προσφέρουν αυτό το μεγάλο δώρο αγάπης στη συμμαθήτριά τους. Ευτυχισμένη πλέον η μικρή Μαρία απολαμβάνει την αγάπη και τις αγκαλιές των νονών της, που ήδη της έχουν αγοράσει τα απαραίτητα πασχαλινά δωράκια, τηρώντας τα πατροπαράδοτα έθιμα. 

Πηγή:  http://www.enet.gr/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου