Τρίτη 22 Απριλίου 2014

34ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού

Έρχεται ην Κυριακή 11 Μάιου 2014
Ο ορειβατικός Σύλλογος Καλαβρύτων από το 1980, και κάθε χρόνο, τη 2η Κυριακή του Μαΐου οργανώνει το Πανελλήνιο Πέρασμα του φαραγγιού του Βουραϊκού.


 Η κατάβαση στο φαράγγι γίνεται από τις γραμμές του Οδοντωτού ξεκινώντας στις 7:30 από το σταθμό του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα και με τελικό προορισμό το Διακοπτό, συνολικής απόστασης 22 χλμ. Εναλλακτικά μπορεί κάποιος να ξεκινήσει και από τη Ζαχλωρού, στην οποία φτάνετε με το αυτοκίνητό σας, ή με τον Οδοντωτό, και να περπατήσει μόνο τα 10 χλμ. μέχρι τη στάση Νιάματα. Δε θα είναι μόνος του στην πορεία, γιατί δεκάδες παρέες πλημμυρίζουν τη διαδρομή και όλο το φαράγγι γεμίζει ζωή. Ο οδοντωτός εκείνη την ημέρα πραγματοποιεί όλα τα δρομολόγια κανονικά σε χαμηλές ταχύτητες και σταματάει σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς ώστε να εξυπηρετεί τους πεζοπόρους.

Η δήλωση συμμετοχής είναι ΔΩΡΕΑΝ. Κατά μήκος του φαραγγιού θα βρείτε εθελοντές διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή και θα είναι εκεί για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Απόσταση Ζαχλωρού - Νιάματα περίπου 4,5 ώρες περπάτημα.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου