Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Όλη η ναυμαχία της Σαλαμίνας σε ένα app


Εξερευνήστε την ναυμαχία της Σαλαμίνας, ίσως την πιο σημαντική μάχη στην ιστορία της ανθρωπότητας, μάθετε τα πραγματικά γεγονότα, γνωρίστε τα πιο σημαντικα πρόσωπα, εξερευνήστε μια τρισδιάστατη τριήρη μέσα από τη νέα εφαρμογή “Salamis – Σαλαμίνα”.


Μια νέα εφαρμογή για iPhone και iPad παρουσίασαν οι Τάσος και Δημήτρης Βούλγαρης, δημιουργοί του επιτυχημένου app “Greece: History and Culture”.Η νέα εφαρμογή έχει τίτλο “Salamis – Σαλαμίνα” και παρουσιάζει την πραγματική ιστορία της πιο σημαντικής ναυμαχίας του Αρχαίου Κόσμου.

Οι δημιουργοί της εφαρμογής χρησιμοποίησαν ιστορικά κείμενα, αλλά και εξελιγμένα, κινούμενα γραφικά, για να αφηγηθούν με ένα νέο τρόπο τη συγκλονιστική αναμέτρηση, που άλλαξε την πορεία της Ανθρωπότητας. Η εξιστόρηση των γεγονότων και οι βιογραφίες των πρωταγωνιστών συνδυάζονται με τη γραφιστική παρουσίαση της μάχης και την τρισδιάστατη απεικόνιση της Τριήρους, ώστε η τελική εμπειρία του χρήστη να είναι πλούσια και ολοκληρωμένη. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί, πως η πρωτότυπη εικονογράφηση της εφαρμογής, αποτελεί δημιουργία του διάσημου εικαστικού Λουκάτου.

Η εφαρμογή “Salamis” διατίθεται στην Ελληνική, αλλά και την Αγγλική γλώσσα, ώστε χρήστες σε όλον τον κόσμο, να θυμηθούν ή να διδαχθούν μέσω του πλέον σύγχρονου, τεχνολογικού περιβάλλοντος, τις λεπτομέρειες μιας συγκλονιστικής μάχης και τον αγώνα των Ελλήνων να διαφυλάξουν τη δημοκρατία και την ελευθερία τους. Η εφαρμογή “Salamis – Σαλαμίνα” διατίθεται μέσω του App Storeτης Apple στην τιμή των 0,99 ευρώ. Mέσα στις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσει αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής με πολλές προσθήκες και βελτιώσεις. 

Μια νέα εφαρμογή για iPhone και iPad παρουσίασαν οι Τάσος και Δημήτρης Βούλγαρης, δημιουργοί του επιτυχημένου app “Greece: History and Culture”.Η νέα εφαρμογή έχει τίτλο “Salamis – Σαλαμίνα” και παρουσιάζει την πραγματική ιστορία της πιο σημαντικής ναυμαχίας του Αρχαίου Κόσμου. Πηγή: www.lifo.gr

Πηγή: http://www.lifo.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου