Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Συνήθειες ευτυχισμένων ανθρώπωνΑν και η ευτυχία είναι ένα ζήτημα καθαρά υποκειμενικό, δείτε τι κάνουν οι λεγόμενοι ευτυχισμένοι άνθρωποι και πάρτε ένα μικρό παράδειγμα για να προσπαθήσετε να βελτιώσετε και σεις την καθημερινή σας ζωή. 1. Κάνουν παρέα με άλλους ευτυχισμένους ανθρώπους, γιατί, φίλοι μου, η ευτυχία είναι μεταδοτική!
2. Χαμογελούν ειλικρινά, αφού ξέρουν ότι το να χαμογελάς όταν δεν το εννοείς, μπορεί να σου χαλάσει την διάθεση. Ρίχνουν πίσω λοιπόν, τα διάφορα σπαστικά καθημερινά προβλήματα και χαμογελούν ειλικρινά.
3. Ξέρουν πώς να ξεπεράσουν μια αποτυχία και "δουλεύουν" την ανθεκτικότητά τους στις μικρές καθημερινές αποτυχίες που μπορούν να τους συμβούν. 
4. Προσπαθούν να είναι ευτυχισμένοι. Το να προσπαθήσεις από το να περιμένεις να σου έρθει ουρανοκατέβατο μπορεί πραγματικά να βοηθήσει.
5. Έχουν επίγνωση του καλού, παίρνουν πολλές μικρές ανταμοιβές κατά τη διάρκεια της ημέρας και δίνουν μεγάλη προσοχή στις μικρές νίκες τους.
6. Εκτιμούν τις μικρές χαρές, όπως ένα παγωτό χωνάκι, ένα γλυκό φιλί και χάδι, μια ωραία συζήτηση με ένα φίλο.
7. Αφιερώνουν μερικό από το χρόνο τους στους άλλους. Έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που εθελοντικά βοηθούν άλλους είναι πιο ευτυχισμένοι, έχουν καλύτερη σωματική υγεία και λιγότερη κατάθλιψη!
8. Καμιά φορά χάνουν την αίσθηση του χρόνου και αφήνουν μια δραστηριότητα που τους ευχαριστεί να τους παρασύρει.  
9. Κάνουν πολλές φορές ουσιαστικές συζητήσεις με τους φίλους τους καθώς έρευνες λένε ότι όσοι το κάνουν αυτό βιώνουν περισσότερα αισθήματα ικανοποίησης.
10. Ξοδεύουν χρήματα για άλλους ανθρώπους. Αν και πιστεύεται ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία, τα χρήματα που δαπανούμε για άλλους ανθρώπους έχουν πιο άμεση επίδραση στην ευτυχία μας, από όταν τα ξοδεύουμε για τον εαυτό μας.
11. Βλέπουν την θετική πλευρά της ζωής, το μυαλό τους δεν πάει στο κακό και διακρίνουν την καλή πλευρά των ανθρώπων.
12. Κρατούν τις σχέσεις τους ζωντανές και προτιμούν να επισκεφθούν κάποιον από το να του μιλήσουν στο τηλέφωνο ή να του στείλουν μηνύματα.
13. Είναι καλοί ακροατές, δεν κλείνονται στον εαυτό τους και στις σκέψεις τους και αυτό τους βοηθά να είναι άνθρωποι θετικοί, χαρούμενοι και πιο ευτυχισμένοι.
14. Αναγνωρίζουν την δύναμη της μουσικής και την εκτιμούν.
15. Κλείνουν συχνά τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, το κινητό, την τηλεόραση και προτιμούν την άμεση επαφή με τον συνάνθρωπο.
16. Η γυμναστική είναι στις προτεραιότητες τους.
17. Ο διαλογισμός, οι πνευματικές και θρησκευτικές αναζητήσεις αποτελούν ευτυχισμένες συνήθειες, στιγμές στοχασμού και ηρεμίας.
18. Βγαίνουν συχνά βόλτες στη φύση.
19. Εκτιμούν έναν καλό ύπνο, καθώς μπορεί να βοηθήσει έναν αγχωτικό άνθρωπο να ηρεμήσει ή να αποκτήσει μεγαλύτερη συναισθηματική σταθερότητα.
20. Kάνουν αστεία με όλα και όλους και περισσότερο με τον ευατό τους και γελάνε περισσότερο, καθώς ξέρουν ότι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο.


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου