Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

10 νέα σχολεία στην Αττική με σύμπραξη ιδιώτη μέχρι το 2016

Το συνολικό ύψος της επένδυσης είναι 52 εκατ. ευρώ και θα αποπληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, την περίοδο λειτουργίας του έργου.

 




Με τη μέθοδο ΣΔΙΤ που σημαίνει Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα θα κατασκευαστούν στην Αττική δέκα νέα σχολεία θα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Το έργο αφορά τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση 10 σχολείων για περίοδο 27 ετών στους δήμους Αθηναίων (πέντε σχολεία), Ηρακλείου (ένα σχολείο), Ωρωπού (τρία σχολεία) και Μεγαρέων (ένα σχολείο) και ανάδοχος είναι η J&P Αβαξ.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης είναι 52 εκατ. ευρώ και θα αποπληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, την περίοδο λειτουργίας του έργου

Η J&P Αβαξ θα χρηματοδοτήσει μέσω ιδίων και δανειακών κεφαλαίων, θα κατασκευάσει έως το Μάιο του 2016 το σύνολο των σχολικών υποδομών και θα παραμένει υπεύθυνη για τη συντήρηση και τεχνική διαχείρισή τους, ενώ θα πραγματοποιήσει και επιπλέον επενδύσεις συντήρησης κατά τη διάρκεια της σύμβασης ώστε τα σχολεία να παραμένουν σε άριστη κατάσταση καθ’ όλη την διάρκεια της σύμβασης και μετά τη λήξη της.


Το έργο χρηματοδοτείται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και το χρηματοδοτικό εργαλείο Jessica. Αναλυτικά, το σχήμα χρηματοδότησης είναι: 16,7 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, 16,7 εκατ. από το Jessica μέσω της Εθνικής Τράπεζας, ΕΤΕ-1,55% 8,7 εκατ. από τηνAlpha Bank ΑΛΦΑ-6,61% και 9,9 εκατ. από τον ανάδοχο.

 Πηγή: http://www.anexartiti.gr/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου