Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Η μόδα της αγνότητας



Μια καινούρια μόδα εξαπλώνεται τον τελευταίο καιρό και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς και μεγάλη επισημότητα στην Αμερική: οι  χριστιανικές τελετές αγνότητας!



 Στις τελετές αυτές, που στα αγγλικά ονομάζονται Christian purity balls, νεαρές Αμερικάνες παρθένες ανταλλάσουν όρκους με τους μπαμπάδες τους: αυτές ορκίζονται να μείνουν αγνές μέχρι να παντρευτούν και πατεράδες τους ορκίζονται να προστατέψουν την αγνότητά τους. Οι τελετές μοιάζουν με γάμους, περιλαμβάνουν δείπνο, χορό και νυφικά, ακόμα και δαχτυλίδια αγνότητας που ανταλλάσσονται ανάμεσα σε πατέρα και κόρη! 



Συχνά μάλιστα η ηλικία των κοριτσιών είναι πολύ μικρή, μπορεί να είναι και 4 ή 5 χρονών! Γι’ αυτό και πολλοί κατακρίνουν αυτές τις τελετές και ισχυρίζονται ότι είναι αντιφεμινιστικές.



Ο Σουηδός φωτογράφος David Magnusson έμαθε για όλη αυτή τη μόδα, πήγε στην Αμερική και για πέντε μήνες πραγματοποίησε σχετική φωτογράφιση και συνεντεύξεις με τα υποκείμενα σε πολιτείες όπως Λουιζιάνα , Τέξας , Κολοράντο , και Αριζόνα. Οι φωτογραφίες είναι δικές του. Όπως λέει και ο ίδιος στο βιβλίο του, «Είναι δύσκολο να μην ανατριχιάζεις όταν ακούς : " Είσαι παντρεμένη με τον Κύριο και ο πατέρας σου είναι ο φίλος σου ". Γιατί αυτό λέει ο  μπαμπάς στην κόρη του κατά την τελετή αγνότητας.».




Πηγή:  http://www.davidmagnusson.se/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου