Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Σχολική κηπουρική στο 1ο Δημοτικό Παραλίας Πατρών

Μια ωραία δραστηριότητα, από εκείνες που χαίρομαι πολύ και συμμετέχει όλη η σχολική κοινότητα, πραγματοποίηθηκε πρόσφατα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Πατρών. Συμμετείχαν όλοι, μαθητές, γονείς, δάσκαλοι, εξωτερικοί συνεργάτες με ποικίλες δράσεις και στόχο να μεταμορφώσουν το προάυλιό τους. Μπράβο, στις ωραίες ιδέες, στις καλές συνεργασίες και στη δουλειά με κέφι!


Οι Κηπουροί», Μάκης Τσόκας, Σωτήρης Βρεττός και o πατρινός Γιάννης Παναγιωτόπουλος, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Πατρών και με την συμμετοχή μαθητών, γονέων αλλά και των δασκάλων του σχολείου, το Σάββατο 3 Μαΐου, ξεκίνησαν να μεταμορφώσουν τον προαύλιο χώρο του σχολείου σε έναν επίγειο παράδεισο όπου τα παιδιά θα περνούν ευχάριστα τις ώρες εκτός αίθουσας.

 Ο στόχος της εκδήλωσης -που αποτελεί μέρος μιας σειράς πρωτοβουλιών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας- ήταν να απασχοληθούν τα παιδιά σε δημιουργικές δραστηριότητες, εκτός της σχολικής αίθουσας, πρωταγωνιστώντας σε μία ευχάριστη και ταυτόχρονα διδακτική εμπειρία. Στην εκδήλωση συμμετείχε και το «Πλήρωμα 94» το οποίο είχε προετοιμάσει υπαίθριες δράσεις, παιχνίδια και ερωτήσεις, με θέματα σχετικά με τη δράση «ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ».






Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο χώρο του σχολείου λειτουργούσαν παράλληλα δραστηριότητες απασχόλησης των μαθητών του νηπίου, εργαστήριο κατασκευής συμβολικών δώρων για τις μητέρες (με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Μητέρας) καθώς και ένα bazaarλουλουδιών.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Αλεξάνδρα Σαμπανιώτη-Κλαυδιανού, στο παρελθόν ο Σύλλογος έχει διοργανώσει αντίστοιχες εκδηλώσεις με θέμα τη μαγειρική, τα «ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ», με καλεσμένους τους δημοφιλείς σεφ Λευτέρη Λαζάρου (το 2012) και τον Γιάννη Λουκάκο (2013).

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου