Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

5χρονο κορίτσι με αυτισμό δημιουργεί καταπληκτικά έργα τέχνης

Είναι 5 ετών, έχει διαγνωσθεί με αυτισμό και ναι, είναι πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή, αφού έχει γεννηθεί με ένα καταπληκτικό ταλέντο. Αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν οικονομικά ανεξάρτητη και ζει από την τέχνη της! Γνωρίστε την Iris Grace. 
Η Iris Grace έχει αυτισμό, μια διαταραχή που επηρεάζει το πώς ένα άτομο αντιλαμβάνεται τον κόσμου γύρω του. Συνήθως το άτομο με αυτισμό δυσκολεύεται να επικοινωνήσει με τους άλλους. Η Γκρέις που διαγνώστηκε με την πάθηση το 2011, ξεκίνησε τη ζωγραφική ως έναν τρόπο για να βοηθηθεί με την ομιλία της. 


Τώρα βρίσκεται στη φάση που αρχίσει να μιλά και να εκφράζεται μέσα από την κίνηση και την τέχνη. Όταν ξεκίνησε τη ζωγραφική, οι γονείς της,  Arabella Carter-Johnson και Peter-Jon Halmshaw ανακάλυψαν το εξαιρετικό ταλέντο της, παρατηρώντας ότι δημιούργησε ένα στυλ ζωγραφικής που δεν είχαν ξαναδεί ποτέ σε ένα παιδί της ηλικίας της.


Η μητέρα της παρατήρησε ότι η μικρή έχει έναν απίστευτο χρόνο συγκέντρωσης περίπου δύο ωρών κάθε φορά που ζωγραφίζει. Μάλιστα θέλησε να μοιραστεί τα έργα της κόρη της για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για την κατάστασή της, η οποία επηρεάζει σήμερα περίπου 100.000 παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Η μικρή έχει πουλήσει έργα ζωγραφικής σε ιδιωτικές συλλογές τέχνης στην Αγγλία και σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη, την Αμερική, τη Νότια Αμερική και την Ασία.
Όλα τα κέρδη από τις πωλήσεις της τέχνης πάνε σε περισσότερα υλικά για την τέχνη της, στις θεραπείες της (εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, Yoga, Μουσικοθεραπεία) και το μέλλον της.



Μπορείτε να τα θαυμάσετε όλα στην ιστοσελίδα της οικογένειας ΕΔΩ


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου