Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών πάει σχολείο

“Παίξε Λερώσου Δοκίμασε, πέσε -σήκω, τρέξε , μίλα!”, προέτρεψαν μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς χθες το βράδυ η διευθύντρια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Αφροδίτη Παναγιωτάκου, ο διευθυντής μουσικής Χρήστος Καρράς και η Κάτια Αρφαρά διευθύντρια θεάτρου που παρουσίασαν συνολικά το πρόγραμμα της Στέγης και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τον ευφάνταστο τίτλο.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους τονίζοντας οτι στόχος είναι η ελεύθερη έκφραση των μαθητών, η ανάπτυξη της δημιουργικότητας της φαντασίας και της αυτοπεποίθησής τους. Επίσης , η καλλιέργεια του αισθήματος της συλλογικότητας και η κατανόηση τόσο του ευατού μας όσο και του “άλλου”.

Εκτός από τα προγράμματα για σχολεία , η Στέγη διοργανώνει ανεξάρτητα προγράμματα για παιδιά και εφήβους, οικογένειες και ενήλικες.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού γυμνασίου και λυκείου και αφορούν στον χορό, τα εικαστικά, τη μουσική και το θέατρο. Η δημιουργικότητα και η φαντασία των εφήβων αναμένεται ν αποτυπωθεί και στο 5ο φεστιβάλ Εφηβικού θεάτρου με θέμα τη περιφέρεια.

Από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο από τη Στέγη ξεκινά το Μουσικό Καράβι και “ρίχνει” άγκυρα στα σχολεία της Αθήνας με στόχο την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού, μέσω της μουσικής και των εικαστικών. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί και σχολικές ομάδες θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση education@sgt.gr έως τις 26 Σεπτεμβρίου.


 Πηγή: http://www.protothema.gr/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου