Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Αξιολόγηση για όλους τους εκπαιδευτικούς

Ολοκληρώνεται έως το τέλος του έτους η διαδικασία για τους διευθυντές και τους προϊστάμενους. Από τον Ιανουάριο ξεκινά η αξιολόγηση 127.000 καθηγητών και δασκάλων. Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών όλων των δημόσιων σχολείων.

Πρόκειται για μια διαδικασία «μαμούθ» με δεδομένο ότι αφορά έναν τεράστιο αριθμό εργαζομένων στο Δημόσιο, που φτάνει κοντά στα 127.000 άτομα και η οποία είχε… παγώσει για πάνω από 30 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1982.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας στις αρχές της νέας χρονιάς θα «χτυπήσει το κουδούνι» και για την αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών, καθώς έως το τέλος του Δεκεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί και η προτελευταία «φάση» της αξιολόγησης η οποία αφορά τους διευθυντές σχολείων δευτεροβάθμιας, τους προϊσταμένους σχολείων πρωτοβάθμιας και τους προϊσταμένους τμημάτων (ειδικής αγωγής, αγωγής υγείας κ.α).

Προτεραιότητα θα έχουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα δηλώσουν ότι εθελοντικά συμμετέχουν στις σχετικές διαδικασίες και θα καταθέσουν αίτηση προτεραιότητας καθώς και εκείνοι που θα θελήσουν να επιλεγούν σε θέσεις ευθύνης και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπου.

Με δεδομένο ότι η ώρα της κρίσης πλησιάζει, πληθαίνουν οι αντιδράσεις από την πλευρά των εκπαιδευτικών οι οποίοι μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) καλούν τους εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές σχολείων και τους σχολικούς συμβούλους να μην συμμετάσχουν σε καμία διαδικασία με την οποία υλοποιείται το νομοθετικό πλαίσιο για την αξιολόγηση.


Από την πλευρά του όμως ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε στο «Έθνος» ότι «παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν η αξιολόγηση θα γίνει. Εμείς προχωράμε κανονικά όλες τις σχετικές ενέργειες και πιστεύω ότι με τη νέα χρονιά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και για τους εκπαιδευτικούς». «Σε καμία περίπτωση η αξιολόγηση δεν συνδέεται με την απόλυση» λένε στελέχη του υπουργείου.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου