Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Τουρκία: Επίθεση χάκερ στη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού για διαγραφή χρεών πολιτών

Διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο ομολογώ ότι έκανα τη σύγκριση. Αυτοί μάλιστα. Έχουν βαθιά γνώση του αντικειμένου και κοινωνικό προφίλ οι άνθρωποι, αφού ενδιαφέρονται για τα πρακτικά οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα των συμπατριωτών τους. Δεν είναι σαν τους δικούς μας, που απλώς μαυρίζουν κάποιες κάποιες ιστοσελίδες....


Η ομάδα RedHack σε μήνυμά της στις 14 Νοέμβρη ανέφερε: «Αφιερώνουμε αυτή την ενέργεια στους κατοίκους της Yirca, σε όσους αντιστέκονται στην Validebağ και σε όσους γνωρίζουν πως υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από τα χρήματα σε αυτή τη ζωή». Στη Yirca η εταιρεία παραγωγής ενέργειας κατέστρεψε χιλιάδες ελιές, από τις οποίες ζούσαν οι κάτοικοι της περιοχή, στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευή μιας νέας ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας. Οι τούρκοι χάκερ δημοσίευσαν στοιχεία και ένα βίντεο που δείχνει την επίθεση στο σύστημα της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού και τη διαγραφή των χρεών ύψους περίπου 540.000 ευρώ.


Σύμφωνα με την τουρκική Ηurriyet που δημοσίευσε το θέμα, το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας υποστήριξε μια ημέρα αργότερα πως το σύστημα της επιχείρησης δέχτηκε επίθεση αλλά δεν χάθηκαν δεδομένα. «Το σύστημα δεν επιτρέπει την οριστική διαγραφή αρχείων. Τα πρωτότυπα αποθηκεύονται στο σύστημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: http://tvxs.gr/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου