Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Οι τέσσερις πυλώνες των αλλαγών στα Δημοτικά Σχολεία

Το Υπουργείο προσανατολίζεται στην καθιέρωση των ΕΑΕΠ, στην μείωση της ύλης, στη μείωση ωρών διδασκαλίας κάποιων γνωστικών αντικειμένων, στην αύξηση του ωραρίου των σχολείων, ενώ μελετά την ένταξη της Φυσικής Αγωγής και στα Νηπιαγωγεία. Μάθετε περισσότερα…Σύμφωνα με δηλώσεις στο newsbeast.gr του υπευθύνου τύπου της ΔΟΕ κ. Οικονόμου, το Υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται να επιλέξει ως κύριο σχολείο από τα 6θεσια και άνω τα ΕΑΕΠ ( Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα), ενώ στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα της μείωσης της ύλης.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε για το θέμα αυτό ότι ο εξορθολογισμός δε μπορεί να γίνει αποσπασματικά αλλά είναι απαραίτητο να συνοδευτεί από αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων γιατί η αφαίρεση ενός αριθμού σελίδων είναι ατελέσφορη.

Άλλο ένα θέμα το οποίο συζητήθηκε είναι η προετοιμασία- μελέτη των μαθητών στην πρωινή ζώνη. Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής υποστήριξε ότι η μελέτη πρέπει να γίνεται από το δάσκαλο της τάξης καθώς γνωρίζει τις αδυναμίες των μαθητών. Η μεταφορά της μελέτης στο πρωινό πρόγραμμα, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Οικονόμου, θα πραγματοποιηθεί με τη μείωση των ωρών διδασκαλίας κάποιων γνωστικών αντικειμένων αλλά και από την αύξηση του ωραρίου των σχολείων χωρίς να υπάρξει επίπτωση στο ωράριο των εκπαιδευτικών.

Ο υπεύθυνος τύπου της ΔΟΕ μας ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας πραγματοποίησε εισήγηση για την ένταξη της Φυσικής Αγωγής και έκανε αναφορά στην ύπαρξη μελέτης για τη μεταφορά της και στο νηπιαγωγείο χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο κ. Οικονόμου δεν παρέλειψε να τονίσει την αναγκαιότητα πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών δεδομένου ότι αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν περισσότεροι από 3.000 εκπαιδευτικοί. Παράλληλα μας εξέφρασε τους φόβους του ότι την επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη η λειτουργία των σχολείων επισημαίνοντας ότι οι διορισμοί είναι βασική προϋπόθεση για λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία. Άλλωστε αλλαγές χωρίς προσωπικό είναι «κενό γράμμα»


Νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/greece/ekpaideusi/arthro/767006/oi-tesseris-pulones-ton-allagon-sta-dimotika-sholeia/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου