Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Πήραν ΦΕΚ οι αλλαγές στα 1347 ΕΑΕΠ

Μην ανησυχείτε λοιπόν άλλο, γιατί οι αλλαγές του Υπουργείου πήραν ΦΕΚ και έρχονται, μάλλον, σύντομα στα ΕΑΕΠ. Με στόχο να απαλλαχθούν οι μαθητές από τις απογευματινές εργασίες και να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο από τις 2 Μαρτίου και μετά θα εφαρμοστεί πιλοτικά η μελέτη και εμπέδωση της Γλώσσα, των Μαθηματικών και των Φυσικών στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Πρωινής Ζώνης.


Η μελέτη και εμπέδωση θα εφαρμοστεί στις τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ στα μαθήματα Γλώσσα, Μαθηματικά και στις τάξεις Ε΄, ΣΤ΄ και στο μάθημα της Φυσικής.

Για την μελέτη και εμπέδωση των ανωτέρω μαθημάτων θα διατίθεται είτε μέρος της διδακτικής ώρας των ανωτέρω γνωστικών αντικειμένων είτε ολόκληρη διδακτική ώρα ημερησίως και μέχρι 5 ώρες την εβδομάδα συνολικά. Η μελέτη και εμπέδωση υλοποιείται από τον δάσκαλο της τάξης ή από άλλον εκπαιδευτικό ΠΕ 70.

Η κατανομή των ωρών της μελέτης και εμπέδωσης και η διαμόρφωση του Εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος θα γίνεται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και έγκριση του οικείου σχολικού Συμβούλου με βάση της ανάγκες, τις δυνατότητες, τη σύνθεση του μαθητικού πληθυσμού, τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας της σχολικής μονάδας κ.λπ. Με την ολοκλήρωση της πιλοτικής εφαρμογής θα ακολουθήσει σχετική αξιολόγηση».

«Στις τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, η μία διδακτική ώρα της Φυσικής Αγωγής θα διατίθεται για χορούς. Επιπλέον στις τάξεις (Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄) μία διδακτική ώρα θα διατίθεται για δράσεις του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο». Για τις τάξεις Ε΄, ΣΤ΄, δύναται να διατίθεται μία (1) διδακτική ώρα για δράσεις του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο».

Πολιτιστικοί όμιλοι δραστηριοτήτων. Δράσεις δημιουργίας και πολιτισμού, δράσεις του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» από 1 έως 5 ώρες.

Προτείνεται για όλα τα τμήματα του ολοήμερου προγράμματος. Θα μπορούσαν να υπάρξουν και μικτά τμήματα από μαθητές διαφορετικών τάξεων υπό τη μορφή κύκλων γνωστικών αντικειμένων ή αλλιώς ομίλων δράσεων δημιουργίας και πολιτισμού.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δραστηριότητας οι μαθητές όλων των τάξεων μπορεί να προετοιμάζουν σχολικές εορτές, χορωδίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες για την καλλιέργεια της αισθητικής καθώς και την ανάδειξη και προώθηση στοιχείων του πολιτισμού όπως: λογοτεχνία, τέχνες, φωτογραφία, μουσικά σύνολα, κ.α.). Η συγκεκριμένη δραστηριότητα μπορεί να οργανωθεί από δασκάλους, εκπαιδευτικούς θεατρικής αγωγής και εκπαιδευτικούς μουσικής, φυσικής αγωγής.


Στις τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ η μία διδακτική ώρα της Μελέτης Περιβάλλοντος δύναται να διατίθεται από τον διδάσκοντα/ εκπαιδευτικό ΠΕ 70 για δράσεις του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο».

Πηγή: http://www.news.gr/ellada/ekpaidefsh/article/204165/phran-fek-oi-proores-allages-se-1347-dhmotika.html
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου