Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ακόμα χωρίς αίθουσα μαθητές στο 46ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών - ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!


Κείμενο στο οποίο περιγράφεται η «οδύσσεια ενός σχολείου» και πιο συγκεκριμένα του 46ου Δημοτικού σχολείου της Πάτρας απέστειλε η γραμματέας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου Μαρία Γκοτσοπούλου.

Όπως τονίζεται στο κείμενο «οδύσσεια» θα μπορούσε να ονομαστεί η απίστευτα μακρόχρονη και επίπονη προσπάθεια του σχολείου μας να …στεγάσει τους μαθητές του.

Οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, η αμέλεια, η προχειρότητα, η έλλειψη σοβαρότητας πλήττουν άμεσα τα παιδιά μας.

Ο διευθυντής του σχολείου, ο πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου γονέων έχουν να απαριθμήσουν πάμπολλες επιστολές, τηλεφωνικές επικοινωνίες, παραστάσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία των αρμοδίων: Υπουργού Παιδείας κ. Λοβέρδου, Δημάρχου Κ. Πελετίδη, Αντιδημάρχου Παιδείας Α.Αθανασόπουλου, Αντιδημάρχου Έργων κ.Κορδά, Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου κ. Διδασκάλου, Αντιπροέδρου Κτιριακών Υποδομών (πρώην ΟΣΚ) κ. Αθανασόπουλου, τέως Περιφερειακού Διευθυντού Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας κ. Παναγιωτόπουλου.

Οι υποσχέσεις πολλές, το αποτέλεσμα μηδενικό:

«Τα παιδιά μας δεν έχουν αίθουσα για να κάνουν το μάθημα τους»!

Λένε ότι οι εκλογές είναι γιορτή της δημοκρατίας. Ε, λοιπόν στο δικό μας σχολείο δεν ξέρουμε αν μπορεί η δημοκρατία να γιορτάσει… Όταν ένα σχολείο δεν μπορεί να στεγάσει τους μαθητές του, πώς είναι δυνατόν να στεγάσει δημοκρατικές διαδικασίες;;;

Όλοι οι αρμόδιοι ανευθυνοϋπεύθυνοι έχουν κάνει κατάληψη στη σχολική ζωή των παιδιών μας και με την αναποτελεσματική παρουσία τους καταπατούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους.

Εκπροσωπώντας τους άστεγους μαθητές καλούμε τους γονείς σε ετοιμότητα για δυναμικές κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν στην έκτακτη Γενική Συνέλευσή του σχολείου την Παρασκευή 16-1-15 στις 5:15 το απόγευμα στο πολύπαθο σχολείο.

Το τηλ του 46ου Δημοτικού σχολείου Πατρών είναι το 2610 271267.

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

ΠΗΓΗ: THEBEST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου