Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Ένα καταπράσινο σχολείο στο Παρίσι

Στα δυτικά προάστια του Παρισιού, η γαλλική κατασκευαστική chartier dalix architectes παρέδωσε πρόσφατα ένα δημοτικό σχολείο που απλά μπορώ να το χαρακτηρίσω καταπληκτικό. Διαθέτει δεκαοκτώ αίθουσες διδασκαλίας και αθλητικές εγκαταστάσεις που θα είναι ανοικτές για τους κατοίκους της περιοχής. Το ξεχωριστό όμως με αυτό το κτίριο είναι ότι είναι «πράσινο» και προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη. Θαυμάστε το…Όπως είπαμε και πιο πάνω έχει 18 αίθουσες διδασκαλίας και οι αθλητικές τους εγκαταστάσεις θα διατίθενται και στο ευρύ κοινό. Το σχολείο είναι χτισμένο σε τρία επίπεδο και το καθένα από αυτά έχει τη δική του παιδική χαρά και το δικό του πράσινο χώρο. Η ταράτσα του δε, είναι ένας τεράστιος κήπος με μεγάλη ποικιλία φυτών που φυσικά είναι χάρμα οφθαλμών για τους γείτονες του σχολείου.
Όλες οι εγκαταστάσεις προστατεύονται από ένα είδος τείχους φτιαγμένο από προκατασκευασμένα μπλοκ σκυροδέματος. Τα μπλοκ αυτά έχουν επάνω τους εγκοπές που προσφέρουν κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη βλάστησης αλλά και την προστασία των πουλιών της περιοχής. 


Πηγή:  http://www.designboom.com/architecture/chartier-dalix-school-for-sciences-and-biodiversity-boulogne-billancourt-01-07-2015/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου