Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

«Ας φανταστούμε το σχολείο των ονείρων μας» - 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημιουργικής Έκφρασης


Τον διαγωνισμό διοργανώνουν το Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν ομάδες μαθητών (από την ίδια τάξη, από διαφορετικές τάξεις του ίδιου σχολείου ή και διαφορετικών σχολείων) με την υποστήριξη και τον συντονισμό του διδακτικού προσωπικού των σχολείων αυτών (δάσκαλοι, μουσικοί, εικαστικοί, καθηγητές φυσικής αγωγής, καθηγητές πληροφορικής, καθηγητές ξένων γλωσσών, κ.ά.). Για κάθε πρόταση την ευθύνη υποβολής θα έχει ένας εκπαιδευτικός, ενώ παράλληλα ενθαρρύνεται η συνεργασία δασκάλων και ειδικοτήτων του ιδίου ή και διαφορετικών σχολείων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  υποβάλλουν προτάσεις και σκέψεις  για το πώς φαντάζονται το σχολείο των ονείρων τους σε όποια μορφή αυτοί επιθυμούν με βάση τις εξής κατηγορίες:

Μουσική/τραγούδι/χορός /κίνηση
Θεατρικό δρώμενο/θεατρικό παιγνίδι/ παντομίμα/ θέατρο σκιών
Πλαστικές Τέχνες: ζωγραφική/σχέδιο/ grafiti/ ψηφιδωτό /Υφαντουργία/αγγειοπλαστική/ κεραμική /γλυπτική/χαρακτική, κατασκευές
Τέχνη του λόγου: Ποίηση, Παραμύθι/Εικονογραφημένο παραμύθι, Νουβέλα, Μύθος, Δοκίμιο
Αnimation, Video / digital storytelling /κόμικ/ γελοιογραφίες
Ιστολόγια ( blogs), wiki, λογισμικά, ιστοσελίδες  κλπ

Οποιαδήποτε άλλη μορφή δημιουργικής έκφρασης που δεν περιλαμβάνεται στις ανωτέρω κατηγορίες

Οι προτάσεις θα υποβληθούν μέσω του διαδικτυακού τόπου του διαγωνισμού και  μπορεί να είναι αρχεία ήχου, εικόνας, βίντεο, κειμένου κλπ.

Περίοδος  υποβολής εργασιών:    1-28 Φεβρουαρίου 2015

Ολοκλήρωση κρίσεων:       Απρίλιος 2015

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου