Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί σας φταίνε κύριοι του συλλόγου εστίασης Πάτρας;

Των Αντώνη Αγραπίδη και Γεώργιου Ζάγκου

Σε αντίθεση με την ισχύουσα πραγματικότητα που κατά κανόνα επικρατεί στις σχολικές μονάδες της Α/θμιας εκπ/σης την ημέρα της Τσικνοπέμπτης είναι το δελτίο τύπου του Συλλόγου Εστίασης Πάτρας που αντιτίθεται στην τήρηση του εθίμου της Τσικνοπέμπτης στα σχολεία και καταγγέλλει τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για «αρπαχτές».

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;
 
Φωτό: http://blogs.sch.gr/dimsalm/


Κάθε Τσικνοπέμπτη οι Σύλλογοι  Γονέων σε συνεργασία με τους Συλλόγους  Διδασκόντων τηρούν το έθιμο του τσικνίσματος που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής  παράδοσης της πόλης μας. Κάθε χρόνο οι μαθητές μας περιμένουν την ημέρα αυτή. Οι σύλλογοι Γονέων προσφέρουν στην συντριπτική πλειοψηφία τους ΔΩΡΕΑΝ σουβλάκια στα παιδιά. Τηρούν όλη τη νόμιμη διαδικασία προμήθειά τους και προσφορά τους.

Από την άλλη η τήρηση του εθίμου του ψησίματος εντάσσεται στην εκπαιδευτικά διαδικασία μέσα από την Ευέλικτη Ζώνη και το Κοινωνικό Σχολείο και κινείται στην κατεύθυνση του ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία.

Έτσι θεωρούμε οι εκπαιδευτικοί, αβάσιμες τις αιτιάσεις του συγκεκριμένου δελτίου τύπου.

Είναι δυνατόν ο Σύλλογος Εστίασης να έχει μεγαλύτερη ευαισθησία από τους γονείς των παιδιών και τους δασκάλους τους για το αν τηρούνται σωστά οι κανόνες υγιεινής;

Θεωρούμε απαράδεκτη επίσης τη διατύπωση περί «αρπαχτών» διευθυντών. Αν κάποιοι έχουν να καταγγείλουν κάτι να το κάνουν με όνομα και επώνυμο. Δεν έχουν το δικαίωμα να διασύρουν συλλήβδην ένα κλάδο. Οι διευθυντές των σχολείων  και οι δάσκαλοι δε θέλουν να υποκαταστήσουν τις ψησταριές. Απλά διευκολύνουν τους Συλλόγους Γονέων προκειμένου να προσφέρουν κάποιες στιγμές χαράς στα παιδιά. Τόσο πολύτιμες τις μέρες που ζούμε…

Τέλος θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι, ότι η μέρα αυτή επιφορτίζει με ιδιαίτερη ευθύνη και άγχος το διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ασφάλειας και  τάξης για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Τουλάχιστον άστοχη λοιπόν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την «παρέμβαση» εν’ όψει Τσικνοπέμπτης του Συλλόγου Εστίασης Πάτρας και περιμένουμε να την ανασκευάσουν στο κομμάτι που μας αφορά.

Αντώνης Αγραπίδης , Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Δυτ. Ελλάδας


Γεώργιος Ζάγκος , Διευθυντής 33ου Δ. Σ. Πάτρας

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου