Σάββατο 9 Μαΐου 2015

«Μια ευκαιρία…» : η νέα ταινία του 55ου Δημοτικού Πάτρας

«Μια ευκαιρία…» είναι ο τίτλος της  νέας  ταινίας  του 55ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας η οποία έχει θέμα το σχολικό εκφοβισμό και δημιουργήθηκε στα πλαίσια  της λειτουργίας του «Κινηματογραφικού Εργαστηρίου» του σχολείου.

Τη φετινή χρονιά τα παιδιά δούλεψαν Πολιτιστικό Πρόγραμμα  με τίτλο  « CINE 55 », στο οποίο 20 μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης  είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με  την τέχνη του κινηματογράφου και την κινηματογραφική γλώσσα. Επιστέγασμα όλων αυτών των εμπειριών και των γνώσεων ήταν ο σχεδιασμός και η δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους από τα ίδια τα παιδιά  με θέμα  τον σχολικό εκφοβισμό.

«… Ένας μαθητής παίρνει μετεγγραφή από το σχολείο του χωριού του σε ένα σχολείο μιας πόλης. Εκεί τα πράγματα είναι μάλλον δύσκολα γι’ αυτόν , αφού όχι μόνο δεν τυγχάνει της αποδοχής των συμμαθητών του αλλά πέφτει και θύμα σχολικού εκφοβισμού.
Ένα τυχαίο γεγονός  προσφέρει σε όλους μια ευκαιρία  .
Ο νεοφερμένος μαθητής θα αποφασίσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμμαθητών του  ή να  απαλλαγεί από όλα όσα υφίσταται παίρνοντας την εκδίκησή του ;
Οι συμμαθητές του θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνει ο  συμμαθητής τους για να καταλάβουν και να επανορθώσουν το λάθος τους ή θα συνεχίσουν την εκφοβιστική συμπεριφορά τους ; 

Μια ευκαιρία για όλους. Η επιλογή  δύσκολη…»

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου