Σάββατο 9 Μαΐου 2015

AltSchool: Σχολεία εταιρειών

Τα σχολεία AltSchool, τα οποία επικεντρώνονται στη χρήση της τεχνολογίας, ίδρυσε ο Μαξ Βεντίλα, πρώην στέλεχος της Google. Με τη χρήση εξειδικευμένων μηχανημάτων και λογισμικού, οι δάσκαλοι έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν πιο προσωπικά διδακτικά πλάνα. Αντί να ακολουθούν οι μαθητές το ίδιο διδακτικό πλάνο στη διάρκεια της χρονιάς, αυτό μπορεί να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε μαθητή. 


Τα δίδακτρα ανέρχονται στις 21.000 δολάρια τον χρόνο και με την πάροδο των ετών η εταιρεία σκοπεύει να πουλήσει την τεχνολογία που χρησιμοποιεί και σε άλλα σχολεία. «Ολα ενορχηστρώνονται με τη χρήση της τεχνολογίας», εξηγεί ο κ. Βεντίλα.

Τα σχολεία AltSchool διαφέρουν από άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης και οι οποίες συνήθως κατασκευάζουν εφαρμογές ώστε να βοηθήσουν τους μαθητές στα Μαθηματικά ή γενικότερα στο διάβασμα. Η εταιρεία λειτουργεί η ίδια τα σχολεία της. Ξεκίνησε πέρυσι με μια τάξη 20 μαθητών και εφέτος σκοπεύει να λειτουργήσει 20 σχολεία δυναμικότητας 500 μαθητών συνολικά. Το 2010 ο Βεντίλα πούλησε την εταιρεία του Aardvark στην Google για την οποία και εργάστηκε μέχρι το 2013. Σταδιακά άρχισε να ασχολείται όλο και περισσότερο με το προβληματικό εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ, όπως λέει. Οι ΗΠΑ κατατάσσονται στη 14η θέση, κάτω από τη Ρωσία και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες, σε παγκόσμια μελέτη της Pearson σχετική με τα εκπαιδευτικά συστήματα και τις επιδόσεις των μαθητών στα Μαθηματικά, τις επιστήμες, το διάβασμα, τη γνώση γραφής και ανάγνωσης και τα ποσοστά αποφοίτησης. Ενας βασικός λόγος για την κακή επίδοση του αμερικανικού δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος είναι η έλλειψη χρηματοδότησής του, κάτι για το οποίο δεν πρέπει πια να ανησυχεί η εταιρεία του κ. Βεντίλα.


Η αλυσίδα σχολείων AltSchool κέρδισε επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και από άλλους επενδυτές που είναι αποφασισμένη να επενδύσουν στην εκπαίδευση.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου