Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Πρόσεχε το δρόμο που θα πάρεις

Υπάρχει κάποιο χρονικό ή άλλο σημείο στη ζωή μας που καθορίζει την πορεία μας και το μέλλον μας; Μπορεί... Πόσες ευκαιρίες δεν αφήσαμε ανεκμετάλλευτες και τι θα γινόταν εάν είχαμε επιλέξει τούτο ή το άλλο.... Ίσως πολλές φορές να το έχουμε σκεφτεί, όμως στην περίπτωση του Arthur Booth το που θα μπορούσε να ήταν και πού βρίσκεται τελικά τον έκαναν να σαλτάρει....


Η Mindy Glazer δικαστής στο Μαϊάμι, προέδρευε στην περίπτωση ενός άνδρα ο οποίος συνελήφθη για διάρρηξη και κλοπή, την προηγούμενη Πέμπτη. Αλλά ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι είχε ξαναδεί τον κατηγορούμενο πολλά χρόνια πριν στο γυμνάσιο. Και πράγματι η δικαστής και ο ύποπτος ήταν κάποτε συμμαθητές στο Nautilus Middle School.

Ρωτώντας τον κατηγορούμενο εάν πήγαινε στο ίδιο γυμνάσιο εκείνος την αναγνώρισε και αρχικά έσκασε ένα τεράστιο χαμόγελο, αλλά συνειδητοποιώντας την πραγματικότητα, τη θέση του και τη θέση της , ξέσπασε σε θρήνους φωνάζοντας επανειλημμένα «Ω, Θεέ μου! Ω Θεέ μου!».  Προφανώς θα σκέφτηκε τις δυνατότητες και ευκαιρίες που είχε και τις άφησε να του ξεφύγουν….

 «Εγώ πάντα αναρωτιόμουν τι γίνατε, κύριε», του είπε η δικαστής. «Λυπάμαι που σας βλέπω εδώ.» Και συμπλήρωσε προς το ακροατήριο: «Ήταν το καλύτερο παιδί στο Γυμνάσιο!».

Ο κατηγορούμενος ξέσπασε σε κλάματα προφανώς αναλογιζόμενος το δρόμο που είχε πάρει, το πού θα μπορούσε να ήταν και πού στα αλήθεια βρισκόταν. Ο Arthur Booth ήταν ένας από τους καλύτερους μαθητές και αθλητές του σχολείου αλλά ο εθισμός του στα ναρκωτικά τον έστρεψε στην παρανομία και το έγκλημα…

Η δικαστής Glazer του ευχήθηκε καλή τύχη και του όρισε εγγύηση $ 44.000.


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου