Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Νεόνυμφο ζευγάρι πέρασε τη μέρα του γάμου του σερβίροντας 4.000 Σύριους μετανάστες

Ο Fethullah Üzümcüoğlu, 24 και η Esra Polat, 20, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στις 30 Ιουλίου, στην επαρχία Κίλις στα σύνορα της Συρίας. Στην περιοχή αυτή έχουν καταφύγει χιλιάδες πρόσφυγες εξαιτίας του αιματηρού εμφυλίου πολέμου στη Συρία. Το ζευγάρι πέρασε την ημέρα του γάμου του προσφέροντας και σερβίροντας γεύματα στους Σύριους μετανάστες.


Στην Τουρκία είθισται οι γάμοι να διαρκούν από Τρίτη έως Πέμπτη, με αποκορύφωμα το τραπέζι την τελευταία νύχτα. Όμως αυτό το ζευγάρι αποφάσισε ότι ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό. Δώρισε τα χρήματα που είχαν αποταμιεύσει οι οικογένειές τους για τον γάμο στην οργάνωση βοήθειας Kimse Yok Mu (για χρόνια, η τουρκική φιλανθρωπική Kimse Yok Mu (Kym) έχει αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων μέσα και γύρω από το Kilis) και την τελευταία ημέρα ντυμένοι με τις ενδυμασίες του γάμου τους, η ανιδιοτελής νύφη και ο γαμπρός πήραν τις θέσεις τους πίσω από τον πάγκο στο φορτηγό τροφίμων Kym και σέρβιραν τα γεύματα στους πρόσφυγες. Με το νεαρό ζευγάρι ενώθηκαν και οι επισκέπτες του γάμου που βοήθησαν στη μεταφορά και στο μοίρασμα των τροφίμων.

Την αρχική ιδέα, να μοιραστούν ένα μέρος του γάμου με τους πρόσφυγες,  την είχε ο πατέρας του γαμπρού, που είναι εθελοντής της οργάνωσης και δήλωσε:
«Νόμιζα ότι το να μοιραστούμε ένα μεγάλο υπέροχο δείπνο με την οικογένεια και τους φίλους μας ήταν περιττό, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη και ζουν δίπλα από την πόρτα μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο γιος μου αποδέχτηκε την ιδέα αυτή και το ζευγάρι ξεκίνησε την κοινή ζωή του με μια τέτοια ανιδιοτελή πράξη».

Η νυφούλα Esra Polat δήλωσε:

«Σοκαρίστηκα όταν Φετουλάχ μου είπε για πρώτη φορά την ιδέα, αλλά μετά συμφώνησα. Ήταν μια θαυμάσια εμπειρία. Είμαι ευτυχής που είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε το γεύμα του γάμου μας με τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη».

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου