Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Ιστορίες πίσω από τις παιδικές χαρές του κόσμου

Το τελευταίο πρότζεκτ του Τζέιμς Μόλισον ονομάζεται “Playground” και εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο. Ο διακεκριμένος φωτογράφος απαθανάτισε παιδιά από πολλές χώρες να παίζουν στα προαύλια των σχολείων τους. Ο Τζέιμς Μόλισον έδωσε πρόσφατα κάποιες από τις φωτογραφίες του στο Business Insider, διηγούμενος συγχρόνως και μία σύντομη ιστορία που κρύβεται πίσω από την καθεμιά. 

Δημοτικό σχολείο Σοχέι, Ιαπωνία


Λόγω του υψηλού κόστους της γης στο Τόκιο, αυτή η παιδική χαρά κατασκευάστηκε στην οροφή του σχολείου αυτού. Τα παιδιά επιτρέπεται να παίζουν μόνο με μαλακές μπάλες, σε περίπτωση που κάποια πέσει στο κεφάλι πεζού που περνά στους από κάτω δρόμους. Η παιδική χαρά έχει πτυσσόμενη οροφή που παίζει μουσική καθώς κλείνει. Κάθε δύο ημέρες, τα παιδιά καθαρίζουν το σχολείο. Ο διευθυντής λέει ότι είναι σημαντικό να μάθουν να καθαρίζουν τον χώρο τους.

Δημοτικό σχολείο Κρου Μπέι, Σιέρα Λεόνε


Το σχολείο αυτό χρησιμοποιήθηκε κάποτε ως στρατιωτική βάση. Δεν υπάρχει αποχέτευση ή διακομιδή απορριμμάτων, και το σχολείο πρέπει να κλείνει από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, λόγω των πλημμυρών από τον ποταμό Crocodile. Οι εκπαιδευτικοί πληρώνονται με χρήματα που δίνουν οι γονείς.

Λύκειο Inglewood, Ίνγκλεγουντ, Καλιφόρνια


Ένα δημόσιο σχολείο στο Λος Άντζελες. Η φωτογραφία τραβήχτηκε λίγο πριν από ένα αθλητικό γεγονός.

 Λύκειο Holtz, Τελ Αβίβ, Ισραήλ


Αυτό το Λύκειο στο Τελ Αβίβ είναι συνδεδεμένο με την ισραηλινή πολεμική αεροπορία. Σχεδόν όλοι οι μαθητές θα καταταγούν στο σώμα όταν αποφοιτήσουν ως μηχανικοί υπολογιστών, ειδικοί ηλεκτρονικών και μηχανικοί. Τα τραπέζια της αυλής είναι για σκάκι και πινγκ-πονγκ.

 Μοναστική σχολή Ντέτσεν Ποντράνγκ, Μπουτάν


Η αρχαία Μοναστική σχολή Ντέτσεν έχει θέα το Τιμπού, την πρωτεύουσα του Μπουτάν. Οι συνθήκες διαβίωσης στο σχολείο είναι απλώς οι βασικές: Τα παιδιά κοιμούνται σε στρώματα στο πάτωμα, και λοιμώξεις, ψείρες και ψώρα είναι διαδεδομένες. Τα περισσότερα αγόρια κατέληξαν στο μοναστήρι, γιατί οι οικογένειές τους δεν μπορούν ούτε να τα ταΐσουν. 

Σχολείο αρρένων Αΐντα, Δυτική Όχθη


Το σχολείο είναι στον προσφυγικό καταυλισμό Aida κοντά στη Βηθλεέμ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης Ιντιφάντα οι μάχες ήταν κοντά και οι τοίχοι ενισχύθηκαν για να προστατεύσουν τους μαθητές. Έξω από την είσοδο βρίσκεται το ισραηλινή τείχος ασφαλείας. Όταν οι στρατιώτες δεν τους βλέπουν τα αγόρια τους πετούν πέτρες.  

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου