Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Σία Αναγνωστοπούλου: Έως τις 10 Οκτωβρίου θα καλυφθούν τα κενά στα σχολεία

Η κ. Αναγνωστοπούλου μιλά για την αξιολόγηση και τονίζει τα 7 σημεία που είναι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για το υπουργείο. 


Ναι στην αξιολόγηση, αλλά προέχει η αξιολόγηση των σχολικών δομών, δηλαδή να δούμε «τι σχολεία» έχουμε, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, προσθέτοντας ότι καταρρίπτει κατηγορηματικά την αντίληψη της «αξιολόγησης – τιμωρίας».

Μιλώντας στο «Κόκκινο» και την Τζούλυ Τσίγκα η αναπληρώτρια υπουργός, σημείωσε ότι πρώτα θα καλυφθούν τα κενά και κατόπιν θα επεκταθεί η αξιολόγηση στους εκπαιδευτικούς «που δίνουν τη ζωή τους σε αυτήν τη δουλειά».

Πρώτον, ότι η εντολή του πρωθυπουργού είναι να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο κυβερνητικό έργο στη δημόσια Υγεία και τη δημόσια Παιδεία.

Δεύτερον, ότι έως τις 10 Οκτωβρίου θα έχουν καλυφθεί τα κενά σε όλα τα σχολεία («έχουμε μπροστά μας τη λίστα των αναπληρωτών», είπε χαρακτηριστικά).

Τρίτον, ότι προτεραιότητα θα δοθεί στα Ειδικά Σχολεία.

Τέταρτον, ότι η ηγεσία του υπουργείου θα βαδίσει «στα χνάρια» και των Μπαλτά – Κουράκη.

Πέμπτον, ότι θα επανέλθουν ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στο υπουργείο Παιδείας, από το Εργασίας, «στο οποίο τους είχε στείλει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου»

Έκτον, ότι ελπίζει πως θα υπάρξει δυνατότητα να καταργηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ του 23%, καθώς τα φροντιστήρια δεν είναι «για τα παιδιά της μπουρζουαζίας».


Έβδομον, ότι θα πρέπει να απλοποιηθεί η διαδικασία απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, όσων μαθητών το επιθυμούν. Δεν είναι δυνατόν, είπε η αναπληρώτρια υπουργός, να οφείλει να δηλώνει ο μαθητής σε δημόσιο έγγραφο το θρήσκευμά του (ή την ιδιότητα του άθεου), ώστε να εξασφαλίσει την απαλλαγή. «Κακώς δεν το αλλάξαμε ως τώρα, θα το αλλάξουμε», πρόσθεσε.

Πηγή: http://www.avgi.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

2 σχόλια:

 1. Αγαπητή ιστολόγε και αγαπητέ ιστολόγε,

  το 7ον είναι άκρως επικίνδυνο και ακραίο. Δεν είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι; Δηλ. θα μπορεί το παιδί να δηλώνει ότι δεν θέλει να μπει στο μάθημα των Θρησκευτικών και το σχολείο θα το επικροτεί;;

  Περιμένω να το αποδοκιμάσετε και να το καυτηριάσετε, όπως κάνετε σε τόσες άλλες αναρτήσεις, αλλιώς θα είστε και εσείς ένας από αυτούς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μολονότι άλλα είναι τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης που ζητούν λύση, δεν μπορώ να καταλάβω την σπουδή για εξαγγελίες πάνω σε τόσο ευαίσθητα και λεπτά θέματα χωρίς διαβούλευση και διάλογο...

   Για το θέμα αυτό νομίζω ότι υπάρχει ήδη σαφές θεσμικό πλαίσιο...

   Γιαν. Παν.

   Υ.Γ. Η τελευταία πρότασή σας δεν είναι και πολύ ευγενική...

   Διαγραφή