Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Η αγάπη θα νικήσει

Αφήνονται σε δημόσιους χώρους, κοιμούνται στον δρόμο - στην καλύτερη περίπτωση σε σκηνές- ο ένας πάνω στον άλλον, περιμένοντας βοήθεια. Αλλά δεν χάνουν την ελπίδα τους, γιατί η ψυχή τους πλημμυρίζει από αγάπη. Αγάπη για ζωή... Και αυτό ακριβώς απεικονίζει η φωτογραφία του Γιάννη Ανδρουλιδάκη. 


Ένα ζευγάρι προσφύγων κατάφερε να περάσει τα σύνορα της Ουγγαρίας. Βρίσκεται μέσα σε μια σκηνή και γύρω του δεκάδες άλλοι μετανάστες - ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά - κοιμούνται στο πάτωμα. Άγνωστο τι θα ξημερώσει για εκείνους, αλλά ό,τι και να έρθει θα αντιμετωπιστεί, γιατί έχουν ο ένας τον άλλον και μαζί θα ξεπερνούν κάθε αντιξοότητα. Η σφιχτή αγκαλιά τους «μαρτυρά» την αστείρευτη αγάπη τους, από την οποία αντλούν δύναμη για να τα βγάλουν πέρα και να μπορούν να ονειρεύονται ελεύθερα και πάλι... μαζί.

Σημείωση: Ο φωτογράφος έχει συνοδεύσει τη φωτογραφία με το εξής μήνυμα:


Οι πρόσφυγες θα κερδίσουν, γιατί είναι πράκτορες της ελευθερίας, γιατί αναιρούν και καταργούν  τα σύνορα στην πράξη, γιατί είναι μάρτυρες της βαρβαρότητας του πολέμου και έχουν έρθει στη Δύση κουβαλώντας μαζί τους τη ζωντανή απόδειξη των εγκλημάτων που διαπράττουν οι αποικιακές δυνάμεις. Αλλά η ζωή πάντα κερδίζει  στο τέλος.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου