Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Διδάσκοντας στην Ταϊλάνδη

Και μια και μιλήσαμε για τις αλλαγές στα σχολεία της Ταΐλάνδης ας δούμε μερικά στοιχεία για την εκπαίδευση εκεί. Απολαύστε το βίντεο που δείχνει την ημέρα ενός δασκάλου στην Ταϊλάνδη. Είναι πολύ ενδιαφέρον. Το πιο εντυπωσιακό, ότι πρέπει να αφήνει το δαχτυλικό του αποτύπωμα για να μπει στο σχολείο! 


Στην κοινωνία της Ταϊλάνδης τα παιδιά έχουν μεγάλη αξία. Σε ένα λεωφορείο, ένας ενήλικας δίνει συχνά τη θέση του σε ένα παιδί και όχι σε έναν γηραιότερο. Από το  1999, έχει ψηφιστεί νόμος που παρέχει 12 χρόνια δωρεάν βασική εκπαίδευση, εννέα χρόνια βασική υποχρεωτική και άλλα τρία χρόνια δωρεάν εκπαίδευση για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Από το 2001 οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία που καταφέρνουν να αλλάξουν τις μεθόδους διδασκαλίας τους ώστε να ταιριάζουν στο νέο μαθητή κερδίζουν μπόνους επί του μισθού τους. Τα νέα αναλυτικά προγράμματα της Ταϊλάνδης για 12 χρόνια υποχρεωτική εκπαίδευση στοχεύουν στην κατανόηση και όχι στη μηχανική μάθηση.

Οι αίθουσες των σχολείων είναι μεγάλες με 30 ή και περισσότερους μαθητές. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ότι οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν σε ελιτίστικα σχολεία λόγω των καλύτερων μισθών που παρέχουν. Υπάρχει αρκετά μεγάλο πρόβλημα με τα σχολεία της επαρχίας και των απομακρυσμένων περιοχών, αφού οι εκπαιδευτικοί δεν τα προτιμούν και έχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό υλικό. Ένα μεγάλο ποσοστό των μαθητών των αγροτικών περιοχών εγκαταλείπουν το σχολείο μόλις σε ηλικία 12 ετών. Τα έξοδα μεταφοράς και οι σχολικές στολές είναι μερικά από τα πρόσθετα κόστη που κάνουν το σχολείο απρόσιτο για τις φτωχότερες οικογένειες. 



Πληροφορίες: http://www.thaiworldview.com/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου