Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

Οι αρχαιοελληνικοί αμφορείς ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ!

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε μπροστά σε έναν αρχαιοελληνικό μελανόμορφο αμφορέα, τον μελετάτε, τον θαυμάζετε και ξαφνικά οι μορφές του ζωντανεύουν!!!! Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας, θα πείτε. Και όμως.. Με λίγη βοήθεια από την τεχνολογία όλα είναι δυνατά! Έτσι ο Βρετανός Steve Simons δίνει ζωή στις αναπαραστάσεις των αρχαίων αμφορέων. Τι ωραία ιδέα! Απολαύστε τους!

Ο Βρετανός Steve Simons δίνει ζωή στις εικονογραφήσεις των αρχαιοελληνικών βάζων και αμφορέων μ” έναν εξαιρετικά δημιουργικό τρόπο! Σπουδάζοντας σχέδιο και εικονογράφηση, αποφάσισε να αφοσιωθεί στη δημιουργία βίντεο βασισμένων στην Ελληνική Μυθολογία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας δίνει κίνηση στις σκηνές που απεικονίζονται σε αρχαιοελληνικούς αμφορείς. Κάθε φορά προσπαθεί να μένει όσο το δυνατόν πιο πιστός στο αρχικό σχέδιο και να το αποδίδει με όσο λιγότερες αλλαγές γίνεται στα βίντεο του.

Ο Steve μαζί με τη σύζυγό του Sinya Nevin δημιούργησαν το site Panoply, όπου αναρτούν όλα τα βίντεο που προκύπτουν από τις σχεδιαστικές ικανότητες του Steve και την εξειδίκευση της Sonya στην Αρχαία Ελληνική Ιστορία και κουλτούρα. Συνεργάζονται μάλιστα με μουσεία, Πανεπιστήμια και σχολεία και χρησιμοποιούν τα βίντεο για μαθησιακές δραστηριότητες.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου