Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Βέλγος υπουργός: "ΣΠΡΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ"

Το πόσο πολιτισμένοι είναι οι Ευρωπαίοι μας αφήνει άφωνους! Οι Βέλγοι ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να σπρώξει τους πρόσφυγες στη θάλασσα! Οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι ζήτησαν επίσης να φτιάξουμε στρατόπεδα των 300.000-400.000 ανθρώπων για να είναι οι πρόσφυγες ασφαλείς. Ελπίζω να μη μας ζητήσουν να τους κάνουμε και σαπούνια….

Σε συνέντευξή του στο BBC Newsnight Evan Davis, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας επανέλαβε την καταγγελία πως στη Σύνοδο των υπουργών της ΕΕ, το Βέλγιο ζήτησε από την Ελλάδα να σπρώξει τους μετανάστες πίσω στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα ο Βέλγος υπουργός είπε: «Σπρώξτε τους πίσω στη θάλασσα». Οι Βέλγοι ζήτησαν να παραβιάσουμε τον νόμο. «Φοβόμαστε. Δεν με νοιάζει αν τους πνίξετε, θέλω να τους απωθήσετε», είπε επίσης ο Βέλγος υπουργός. «Προφανώς κανένας στη Σύνοδο των υπουργών δεν το δέχθηκε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το ότι οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι προτείνουν την κατασκευή στρατοπέδων-μαμούθ, χωρητικότητας περίπου 300.000-400.000 ανθρώπων, ώστε οι πρόσφυγες να είναι ασφαλείς μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος και να γυρίσουν στην πατρίδα τους ο κ Μουζάλας απάντησε:


«Αν κοιτάξετε πίσω στην Ιστορία, θα διαπιστώσετε ότι η μοναδική περίοδος στη Ιστορία που υπήρχαν στρατόπεδα για 400.000 “φυλακισμένους”, ήταν η ναζιστική. Δεν υπάρχει καμία άλλη περίοδος στην παγκόσμια Ιστορία, στην οποία να συναντάμε στρατόπεδα για 400.000 “φυλακισμένους”. Και φυσικά, οι πρόσφυγες δεν είναι φυλακισμένοι. Έχουν δικαιώματα».

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου