Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Μηνυτήρια αναφορά σε Περιφερειακό Διευθυντή Αττικής

Ζούμε στη χώρα όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει και όπως το θέλει και πιάσ' τ' αυγό και κούρευτο και  η Περιφέρεια Εκπαίδευσης Αττικής δε θέλει να ορίσει προϊσταμένους όσες εγκυκλίους και να βγάζει το Υπουργείο. Και έχουν περάσει δέκα μήνες και κανένας δεν έχει ενοχλήσει κανέναν. Και τώρα έγινε μήνυση και μάλιστα από συλλόγους. Όλα στο πι και φι και στο άψε σβήσε. Αμί!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων του Υπουργείου Παιδείας και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας κατέθεσαν σήμερα Μηνυτήρια Αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και κάθε συνευθυνομένου προσώπου, προκειμένου να διερευνηθεί η ύπαρξη πιθανών ποινικών ευθυνών εναντίον τους, εξαιτίας της υπαίτιας δεκάμηνης καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ορισμού και τοποθέτησης Προϊσταμένων Διοικητικών Θεμάτων της Περιφερειακής του Διεύθυνσης και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που υπάγονται σε αυτή.

Το Υπουργείο Παιδείας με Εξαιρετικά Επείγουσα Εγκύκλιό του ήδη από τον περασμένο Απρίλιο ζήτησε από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης να προχωρήσουν άμεσα στον ορισμό και την τοποθέτηση των Προϊσταμένων.

Σήμερα, σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο αργότερα, η Περιφέρεια Εκπαίδευσης Αττικής είναι η μόνη Περιφέρεια της χώρας που αρνείται να συμμορφωθεί με την Εγκύκλιο του Υπουργείου, στερώντας από τους υπαλλήλους που δικαιούνται να διεκδικήσουν τις θέσεις ευθύνης τη δυνατότητα να το κάνουν αλλά παράλληλα και τα επιδόματα ευθύνης που προβλέπονται από το Μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων. Την ίδια ώρα διατηρεί στις θέσεις των Προϊσταμένων Διοικητικών Θεμάτων υπαλλήλους χωρίς τις διαδικασίες επιλογής που ορίζουν οι σχετικοί Νόμοι και στους οποίους παραπέμπει η Εγκύκλιος του Υπουργείου.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων του Υπουργείου Παιδείας και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας ζητούν να διερευνηθεί γιατί σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο μετά από τη λήψη της επίδικης Εγκυκλίου, με την οποία τους δίνεται η εντολή να προχωρήσουν άμεσα στην επιλογή στελεχών, αυτοί εξακολουθούν να κωλυσιεργούν.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου