Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Διάκριση για 2 ελληνικά μνημεία

Δύο ελληνικά μνημεία ήταν ανάμεσα στους νικητές των βραβείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς Europa Nostra Awards για το 2016, την κορυφαία πολιτιστική διάκριση στην Ευρώπη. Μπράβο!
 
Βυζαντινή Εκκλησία του Αγίου Πέτρου στην Καστανιά | Μάνη, Ελλάδα
Πρόκειται για τη Βυζαντινή Εκκλησία του Αγίου Πέτρου στην Καστανιά Μάνης και τον παραδοσιακό Νερόμυλο στον Άγιο Γερμανό στις Πρέσπες.

Οι 28 επιτυχόντες από 16 χώρες αναγνωρίστηκαν για τις επιδόσεις τους στον τομέα της συντήρησης, της έρευνας, των αποκλειστικών υπηρεσιών και της εκπαίδευσης και ενημέρωσης. Τα βραβεία αποδόθηκαν βάσει αξιολόγησης από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, η οποία είχε να εξετάσει 187 φακέλους συμμετοχών που υποβλήθηκαν από οργανισμούς και ιδιώτες από 36 χώρες της Ευρώπης.
 
Παραδοσιακός Νερόμυλος στον Άγιο Γερμανό | Πρέσπες, Ελλάδα
Πολίτες από όλα τα μέρη του κόσμου μπορούν πλέον να ψηφίζουν διαδικτυακά για το Βραβείο Public Choice.Τα πρότζεκτ που επέλεξε η κριτική επιτροπή διακρίνονται για τη δημιουργικότητα, την καινοτομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συμμετοχή στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλη την Ευρώπη.


Οι νικητές των European Heritage Awards 2016 θα τιμηθούν σε τελετή που θα συνδιοργανώσουν οι Tibor Navracsics, Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εκπαίδευσης, τον Πολιτισμό, τους Νέους και τον Αθλητισμό και ο γνωστός τραγουδιστής της όπερας και πρόεδρος της Europa Nostra Plácido Domingo, στις 24 Μαϊου στο ιστορικό Zarzuela Theatre στη Μαδρίτη.Στην τελετή θα παραστούν 1.000 καλεσμένοι ενώ θα ανακοινωθούν και οι 7 Grand Prix επιτυχόντες, καθένας από τους οποίους θα λάβει 10.000 ευρώ, και ο νικητής του Public Choice Award.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου