Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Άλλος για offshore;



Σε τρία μόνο σημεία θα σταθώ στο άρθρο του Πρώτου Θέματος:

Το πρώτο είναι το ίδιο το θέμα του άρθρου που με αφήνει άφωνη σκεπτόμενη και μόνο το μεγαλείο της ευρηματικότητας του ανθρώπου. Αν δεν το μάθατε ήδη για ακούστε το: οι υπουργοί, βουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι μπορούν από το νομοσχέδιο των 7,500 σελίδων και μετά να ιδρύουν offshore εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού (λες και δεν τους έφταναν όλα αυτά που έχουν ανά τον κόσμο).




Το δεύτερο που αξίζει να ειπωθεί είναι ότι με την παρούσα διάταξη απαλλάσσεται από οποιαδήποτε ευθύνη κάθε πολιτικό πρόσωπο που είχε offshore τα τελευταία 10 χρόνια σε κράτος του εξωτερικού αρκεί το κράτος αυτό, λέει, να είναι φορολογικά συνεργάσιμο με τις ελληνικές αρχές. Πιάσ’ το αυγό και κούρευτο.



Το τρίτο και καλύτερο, αυτή η διάταξη υπήρχε μέσα τις 7.500 σελίδες του τελευταίου μνημονίου που ήρθε στη Βουλή και ψηφίστηκε ή δεν ψηφίστηκε. Η κυβέρνηση δεν έβγαλε άχνα σχετικά με αυτήν, αλλά τώρα με ανακοίνωσή της διατυμπανίζει σε όλους τό πόσο δίκαιη είναι και η αντιπολίτευση σήμερα σκίζει τα ιμάτιά της για την αδικία που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά που δεν την πήρε χαμπάρι όσο ήταν ακόμη στα χαρτιά. 

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου