Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

2.000 μαθητές μεγάλωσαν 2.000 φαρμακευτικά φυτά στη Ρόδο!



Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα «Μεγαλώνουμε μαζί» του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου σε συνεργασία με την Α/θμια Εκπ/ση. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος κατά τη διάρκεια του προγράμματος μοίρασε 2.000 θεραπευτικά φυτά σε αντίστοιχους μαθητές 32 σχολείων της Ρόδου οι οποίοι τα φρόντισαν επιμελώς και κατάφεραν να τα μεγαλώσουν με επιτυχία. Μπράβο!!!



Στόχος του προγράμματος ήταν τα παιδιά να συμμετέχουν στο μεγάλωμα των φυτών και να κατανοήσουν την αξία τους για τη ζωή των ανθρώπων. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος μέλη του Φ.Σ.Δ. επισκέφτηκαν τα σχολεία και ενημέρωσαν τους μαθητές για τη χρησιμότητα των βοτάνων.



Με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος ( Κυριακή 5 Ιουνίου), την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 κορυφώθηκε το πρόγραμμα «Μεγαλώνουμε Μαζί», με διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις που θα διεξήχθησαν στην πόλη της Ρόδου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ. Οι μαθητές  και εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν παρουσίασαν διάφορες δράσεις:  κατασκευή αντικουνουπικού γαλακτόματος, μπόλιασμα φυτών, κατασκευή φαρμακευτικών αλοιφών, αγγειοπλαστική. Το Κ.Π.Ε Πεταλούδων διέθεσε τηλεφακό και μικροσκόπια για να παρατηρήσουν οι μαθητές τον μικρόκοσμο των φυτών και τα ίδια τα παιδιά παρουσίασαν τα φυτά που ανάστησαν με φροντίδα και πολλές περιβαλλοντικές δημιουργίες. Τα παιδιά κατά τη διάρκεια της ημέρας πουλούσαν τα φυτά που είχαν μεγαλώσει στα σχολεία τους με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων!!!



Για την επιτυχία του προγράμματος συνεργάστηκαν πολλοί φορείς του νησιού ( Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων, Συλλόγος Γεωπόνων Δωδεκανήσου, ΔΟΠΑΡ, Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου και Σωματείο Φορτηγών Δ.Χ. ). Δίνουμε συγχαρητήρια σε όλους καθώς και στους δασκάλους και μαθητές που συμμετείχαν με τόση όρεξη στο καινοτόμο αυτό πρόγραμμα. Ελπίζουμε αυτή η όμορφη δράση να ήταν μόνο η αρχή μιας μακράς συνεργασίας των συγκεκριμένων φορέων για την πραγματοποίηση του προγράμματος και τα επόμενα χρόνια.



Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου