Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ένα βάζο που κάνει τις δουλειές του σπιτιού… παιχνιδάκι!

Εάν είστε η μαμά του σπιτιού και βλέπετε πλέον πως οι δουλειές περνούν αποκλειστικά από τα χεράκια σας, τότε ήρθε ο καιρός να μοιραστείτε τον ρόλο της νοικοκυράς και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και κυρίως τα παιδιά. Άλλωστε η ανάθεση ευθυνών δημιουργεί πιο αυτόνομα και πιο προσγειωμένα παιδιά. 


Θα καταφέρετε να αναμείξετε τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους στις δουλειές του σπιτιού πολύ εύκολα, απλά δημιουργώντας ένα βάζο που θα περιέχει χαρτάκια με διάφορες δουλειές.

Προσοχή οι δουλειές που θα αναγράφονται στα χαρτάκια πρέπει να είναι σύντομες για να μην τις δουν τα παιδιά σαν αγγαρείες, αλλά σαν παιχνίδι. Και αν το παιχνίδι μοιάζει με διαγωνισμό έχοντας πρώτο γύρο, δεύτερο γύρο κ.ο.κ. και η χρησιμοποιώντας χρονόμετρο και πόντους, τότε τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά!

Κόψτε χαρτάκια στο ίδιο μέγεθος και γράψτε πάνω τις δουλειές που θέλετε να γίνουν, όπως για παράδειγμα «Στρώσιμο κρεβατιού», «τακτοποίηση γραφείου», «Βγάλσιμο πιάτων από το πλυντήριο» κλπ. Αποτελεί το ιδανικό παιχνίδι για μια βροχερή μέρα αλλά και μια λύση για να κάνετε κάτι ομαδικό σαν οικογένεια ενώ παράλληλα θα είναι και αποτελεσματικό.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου