Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Σκιαδά και η κυρά της Ρω



Οι μαθητές αυτού του μικρού και απομακρυσμένου σχολείου με επικεφαλής το δάσκαλό τους Νίκο Αντωνόπουλο συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν και να μας θυμίζουν τη σημαντική εργασία που γίνεται στα δημόσια σχολεία ακόμα και τα πιο απομονωμένα.

Αν και διθέσιο, το Δημοτικό Σχολείο Σκιαδά δεν στερεί τίποτα από τους μικρούς του μαθητές. Ο κ. Αντωνόπουλος εφαρμόζει μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα μπορεί στους μαθητές του.

Εκεί εντάχθηκε το πρόγραμμα της φιλαναγνωσίας που πραγματοποίησαν οι 12 μαθητές της Ε΄και της Στ΄ τάξης. 

Μέσα από το παραπάνω πρόγραμμα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη εθνική προσφορά της ηρωίδας της νήσου Ρω. Μέσα από την ιστορία της κυράς της Ρω οι μαθητές με το δάσκαλό τους έφτιαξαν κρυπτόλεξα, σταυρόλεξα, κόμικ, περιλήψεις του βιβλίου, δραματοποιήσεις κάποιων σκηνών-σημείων του βιβλίου κ.ά.

Κορωνίδα των διάφορων δράσεων και δραστηριοτήτων ήταν η αποστολή από τους ίδιους τους μαθητές δέματος προς τον Διοικητή του Στρατοπέδου Μεγίστης. Στο δέμα απέστειλαν μια ελληνική σημαία για τον ιστορικό ιστό της νήσου, λάδι-λιβάνι για το μνήμα της ηρωίδας και ένα μικρό κέρασμα για τους φαντάρους του φυλακίου.


Το δέμα των μικρών μαθητών συνοδεύονταν από το παρακάτω γράμμα τους:

«Σκιαδάς 29-05-2017

Προς Αξιότιμο Διοικητή Στρατοπέδου Μεγίστης

Αξιότιμε κύριε Διοικητή,

Είμαστε οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του ολιγοθέσιου Δημοτικού Σχολείου Σκιαδά Αχαΐας. Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά πραγματοποιήσαμε πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: Η κυρά της Ρω σηκώνει το Σταυρό στο νησί της Ρω και διαβάσαμε το βιβλίο της συγγραφέα Αννας Ιακώβου με τίτλο: Η κυρά της Ρω.

Μέσα από το παραπάνω πρόγραμμα γνωρίσαμε τη ζωή της κυρά της Ρω, θαυμάσαμε το θάρρος της, τη γενναιότητά της, το κουράγιο της και την προσφορά της στην Ελλάδα.
Λόγω της συγκίνησής μας, στο πακέτο που σας στέλνουμε σας εσωκλείουμε μια ελληνική σημαία για να ανεμίζει στον ιστορικό ιστό του νησιού της Ρω, ένα μπουκάλι λάδι και λιβάνι για τον τάφο της ηρωίδας και ένα μικρό κέρασμα για τους φαντάρους του νησιού.

Με σεβασμό,
Οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης».

Πηγή: pelop. gr

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου